All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Som definierar blåsan typ först

Ingenting är så irriterande som att ha stått i timmar i stegen och gjorde fåfänga försök. Hitta blåsartypen först och bli av med den här sommaren.

Så här ser blåsorna ut:

1. Linjära blåsor

Cirkelblad med en diameter på 25-30 millimeter. Ofta inträffar omedelbart efter målning. Blåsan går ofta till bara tre. Blåsan är lite klibbig på ryggen och verkar tom och smält.

2. Solblåsare

Små och mjuka blåsor. Kan också se ut som långa slingor. Blåsorna kan tryckas in igen när färgen är torr. Endast sista stroke blåser. Om du lossnar blåsan är färgen våt under.

3. Luftfuktighet Blåsor

ofta mycket stora blåsor, upp till 10-15 centimeter och i varierande former. Blåsan kan vara fuktig och vattnig när den lossnar. Känn dig fri att gå till skogen. Bladen kommer då att ha ett tryck av fibrer och mönster i trädet.

4. Småblærer grund saltsubstrat

Hus längs havet som tvättas med färskt vatten innan slipning, har så mycket salt från havet i det yttre skalet som bildar fuktvandring. Det leder igen till småblåsor.

Den yttre kappan appliceras på en luddoljefundament. Resultatet är ofta tjocka och hårda blåsor som går hela vägen till golvet och trädet. Om du genomtränger blåsan ser du att skalet innehåller alla lager av färg. Blåsorna kan i vissa fall också förekomma i de yttre skikten av använda målningar. Orsaken är vanligtvis att den är målade med en mager, något oljig färg över en oljig färg. Sådan blåsskada uppstår i både lin- och alkydfärger, men oftare när mörka pigment används.

Stark solvärme på halvtorkad färg kan orsaka tunna och mjuka blåsor. Solbadning uppstår lätt när huden bildas på färgen, som det gör på torra och heta dagar. Färgen blir torr och är våt nedanför. När träet blir varmt börjar luften expandera mellan lackytan och trädet. Bubblor och blåsor förekommer. Solbrott förekommer oftare på väggar som vetter mot öst och sydost än på solens varma västmurar. Det beror på att morgonsolen på sommaren värmer upp färg som bara har vuxit till att bli läder torr under en duggvåt natten.

Färgfilmen har blivit en hård hud, och fukt från träet undviker inte. Vattenånga bildar blåsor. Beroende på årstid kan blåsan innehålla kondens och is. Kom ihåg dock att ett hus i härdade områden helst bör målas med tät färg. Sådan färg förhindrar att materialet dämpas från utsidan.

Eftersom fukt kraftigt vandra insidan till utsidan, är det ofta skrämmande att vara beklädnad på ett hus utan en diffusionsbarriär skikt. Fukten tränger in i trädets utsida och framträder som en färgblåsare.

ADVERT

Mest populära