All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Rådjur villa dröm

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Privat villa med trädgård, norrmän orealistisk nummer ett. Men det är inte nödvändigtvis en billig dröm.

Vi har tittat på de genomsnittliga priserna för en 200 kvadratmeter villa. Inom de tio dyraste platserna i landet varierar genomsnittspriset från två miljoner till tre och en halv miljon kronor. Vill du se vad villorna är värda i din stad? Klicka på länken till höger för att se listan över priser.

Fördubbling av priset

Bild: Anne Angelshaug. Se mer

Det dyraste villaområdet i landet är Asker och Bærum. Här måste du betala över tre och en halv miljon kronor för hus och trädgård. Oslo följer omedelbart med huspriser nära 3, 5 miljoner kronor. Både i Oslo och Asker och Bærum har priserna stigit med 90 procent under de senaste fem åren.

Om vi ​​flyttar över berget, till Norges näst största stad, är villaens dröm omedelbart mer realistisk. I Bergen måste du i genomsnitt betala mer än två miljoner kronor för ett fristående hus på 200 kvadratmeter. I Bergen har priserna stigit med drygt 60 procent de senaste åren.

förälskar oss

Följ huspriserna:
  1. Polsa med 30 procent grönsaker
  2. Därför bör du också tvätta koka-in-bag ris
  3. - Nej, du får inte cancer från att äta blåbär <999 > Varför är pizzarundan när lådan är fyrkantig?
  4. Hur blir man av med tjurar?
  5. Även om priserna är höga stoppar norrmän inte på jakt efter drömhemmet.

- Vi blir kär i ett hus, och sedan försvinner allt rationellt. Resultatet är att många sträcker längre ekonomiskt än de hade tänkt att få din dröm villa, säger trendanalytikern Prognosesenteret, Gunn-Helen Øye.

Hon har skrivit huvudfrågan om nordarnas förhållande till sina hem. Hon fann att ingen i Europa är lika upptagen med sina hem som vi är norrmän.

Enligt trendanalytiker Eye detta tre sanningar om norrmän och deras hem:

norrmän är folk slaget i Europa som använder den största andelen av sin inkomst på boendet.

  • Mer än 90 procent av Norges befolkning drömmer om sitt eget fristående hus.
  • Även om nästan alla nordmän drömmer om fristående hus, lever bara sex av tio faktiskt i en villa. Återstående 30 procent går och drömmer om huset och trädgården.
  • Kort avstånd från sitt sovrum

För många är det enda sättet att få vårt eget hus med trädgård att flytta från staden och in i landet.

- I landet finns en kortare väg från pojkarummet till friliggande huset. Det finns enfamiljshus billigare och lägenhetslägenheten är ofta inte ett alternativ, säger trendforskare Gunn-Helen Øye.

Siffrorna från Association of Real Estate visar att du får en villa på 200 kvadratmeter till mindre än halva priset av marken. I Møre og Romsdal kostar villaen totalt 1.560. 000 kronor. I Hedmark och Oppland kostar det 100 000 kronor mindre. I båda länen är genomsnittspriset således mindre än hälften av genomsnittspriset i Oslo, eller i Asker och Bærum.

Ett annat sätt att få en billigare villa är att dra västerut. Under de senaste fem åren har priserna stigit med 80 procent eller mer inom fem områden. Alla dessa områden är belägna i östra Norge. För att se vilka områden det här är, klicka på länken längst upp till höger.

ADVERT

Mest populära