All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Djupt hack i parkettgolv

- När det blir en så stor skada, rekommenderar vi att du använder en shellack / bläck som en droppade ner där skadan är. Då kan du fylla i volymen som har komprimerats. Det är ingen stor operation och tar från fem till tio minuter, säger Audun Klauseie från Alanor.

Om det är ett oljat golv, kanske du vill försöka att borsta träet först. Men om golvet är lackerat behöver du inte det.

Shellac är en typisk leveranspost som du får genom att kontakta måleriet, eller så kan de beställa upp objektet från Alanor.

- Skallskal kommer i små uppsättningar av olika färger. Då kan du klara av att hitta en färg som passar bra. Du kan antingen hitta en färdig färg som passar, eller blanda två stift till en ny färg. Den smälta med användning av en lödkolv eller en uppvärmd mejsel enligt samma princip som de i den gamla dagar smält segelflygplan till skidorna, sade Klauseie.

Gör ditt jobb med

Om detta görs på ett utmärkt sätt, kommer du inte ägna särskild uppmärksamhet åt förändringar i golvet när man står upprätt och tittar rakt ner på var skadan var.

Slå inte riktigt rätt färg, är det alltid bättre att välja en färg som är något mörkare än den som är ljus.

- Du kan göra det själv. Prova bara något på ett träslag, till exempel en träplank som du gör innan du bryter golvet. Vill du alltid träna lite först!

ADVERT

Mest populära