All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Säger om färg känsla

Färgerna används som metaforer för att beskriva både känslotillstånd och koncept. Många av de ord som vi delar med andra länder, som vittnar om att färg är ett internationellt språk. Och som de flesta andra saker; Färger har också två sidor. Varje färg är kopplad till både positiva och negativt laddade termer.

Vissa blå exempel:

Blue från Beckers

Blå vi upplever intuitivt som en lugn färg. Termen "måndagar", som finns i de flesta europeiska språk, vilket ger omedelbara associationer till en dag som vi skulle föredra att hålla oss helt stilla, för att förhindra ännu mer fel att hända.

"Den blå timmen" beskriver övergången mellan dag och natt, den tid då det naturliga arbets ljuset försvann och folk lugnat ner. Det var dags för reflektion, reflektion och tålamod.

Bluesmusiken är något melankolisk och tungt. Det går inte på något sätt snabbt och enkelt går bort.

Blå ger också föreningar till något avlägset, som himmelsblått. Den innehöll "helt out of the blue" sprids i alla avseenden och en "blåögd" personen är också ganska avlägsna och naiv.

Några röda exempel:

Röd är en aktiv färg - kanske så många barn lockas till det? Bakgrunden är från Storeys.

Röd är en aktiv färg som är tydlig och synlig på alla nivåer. Om vi ​​har hittat en "röd tråd" har vi klarhet och ordning. När vi ser "röd" eller någon blåser en "röd trasa", så är känslorna i rätt tyg.

Sedan antiken har rött varit förknippat med blod, aggression och krig. Cherokee indianerna har samma ord för rött och krig. Både "Red Panties" och "The Red" ger föreningar till något aktivt och energiskt och hårdt. En "röd het" telefon säger något om något väldigt aktivt. "Röda siffror" indikerar att detta måste svaras.

Några gröna exempel:

Green är dock - och det är också den här tapeten från Intag.

Om blått är lugnt lugnar gröna. Det här är naturens färg som signalerar liv och vänlighet, hållbarhet, förväntningar och optimism.

I "en grön oas" finns det frihet att andas ut och hitta fred. När "hoppet är ljust grönt" signaleras mycket positiva förväntningar, som "allt hopp är ute".

Den som sitter på den gröna grenen är bra på den och kan leva med mindre oro än andra. Om du gör «deras slangar grön» finns det tydligt glada förväntningar i luften.

Några gula exempel

Gult står bland annat för vitalitet och glädje! Den här gula färgen är från Beckers.

Vi förbinder med något ljus och ljust eller sjukt och negativt. Vi har nyanser som signalerar visdom. vitalitet och glädje medan andra står för falskhet, bedrägeri, feghet och sjukdom.

Solen är gul och upplyst. En "lycklig" kille skapar liv och glädje, men är inte nödvändigtvis "upplyst". Om du har ett "ljust sinne" är vardagen lättare att hantera än om sinnet är "mörkt", det är blått. En "ljus idé" kan vara "utmärkt". Och om du har en "ljus" karriär, berättar den dig om energi och visdom.

Om vi ​​tanar färgen neråt eller mala den till grön eller blå blir färgerna "sjuka" och "falska". Umodne bär är gulgröna, de håller oss instinktivt borta.

Mer än slitna munstycke

Färger uppfattas som något gåtfullt och odefinierat, vilket kommunicerar med vårt undermedvetna på ett mystiskt sätt. Men språket speglar både medvetna och mer dolda meddelanden. Så den som vill förstå mer av färgerna och hur de påverkar oss kan dra nytta av att titta på gamla ord. De har betydelse långt bortom att vara mer eller mindre slitna orala grottor.

ADVERT

Mest populära