All egendom: trädgård, kök, inredning >> Socialitet

Utsmyckningar med uttryck

School innefattar en enda byggnadsstruktur i två våningar, där lektioner är placerade längs de yttre väggarna och bildar sålunda ett inre utrymme, där de gemensamma utrymmena och en stor amfiteater trappa är belägen. Genomskinlighet, insyn och tydliga, enkla orienteringsprinciper har varit viktiga teman för designen.

Olika färgkoder

Som en effekt planeras Arkitektkontoret Asplan Viak att varje steg bör ha sin egen fargkode så att områden för 8: e klass har blå inslag, årskurs 9 har liten färgkod, och 10: e klass har orange.

Robust och lätt att underhålla

Ingen innervägg är lastbärande. Robusta och lättanvända material används på både väggar och golv inuti. Amfi trappor är gjorda av aska, på golvet i områden för mingel är en epoxi terazzogulv och hållbar vinyl används i klassrum. De flesta inre väggarna är gjorda av fibercementpaneler och synligt betongdamm.

Högglans yta

Som utsmyckningar, Det används speciellt utformad väggpaneler med en högblank finish från samlingen Fibo-Trespo Colour Collection. Bland de 28 standardfärgerna hittade arkitekterna tre som matchade färgkodningen för de olika stegen. På väggplattorna finns graverade gamla ord och uttryck från Lyngdal.

ADVERT

Mest populära