All egendom: trädgård, kök, inredning >> Frågor Och Svar

Dekorativa plattor - kan de tas bort eller döljas?

Du har två alternativ: antingen dölja eller ta bort inredningen helt.

Kakelplattor

Med färg kan dessa plattor ha en annan färg än vad de har idag. Självklart kommer du inte att göra de faktiska plattorna helt osynliga (om du inte målar hela väggen), men åtminstone kan du styra vilken färg de ska få.

Det finns specialutvecklade färger som är avsedda för keramiska väggplattor, såsom Plasti-kote flakmålning från Alfort & Cronholm. Detta kan appliceras direkt på en ren vägg. Färgen är lämplig för väggplattor i badrummen, men bör inte användas inuti duschkabin eller någon annanstans som får en direkt vattenspray.

Byt ut plattorna

Ett annat alternativ är att byta ut lämpliga plattor och ersätta dem med andra plattor. Om du inte har extra kakel från originalplattformen kommer det också att bli fullt synligt efteråt, men du kan åtminstone välja inredningen enligt din egen smak.

En sak att vara medveten om när du byter kakel är att det är mycket lätt att punktera membranet som håller väggen tätt.

- Speciellt i de våta områdena i badrummet är detta mycket viktigt, så här bör du överväga att få en professionell kakel för att göra jobbet. Det kan dock vara en bra idé att applicera lite fuktspärr innan du vänder om igen, säger Espen Josten på Casco.

ADVERT

Mest populära