All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Inredd med mönster

Tricia Guild som hon tycker om bäst: Omgiven av ljusa färger och frodiga mönster. Foto: Per Ervland Visa mer Guild ger inspiration till sina mönster överallt. Dessa sprawed stolar har sitt ursprung i gamla franska silkebanden. Foto: Designers Guild Visa mer

Dekorerad med mönster

 1. Mönster dekorationstips

Mönsterinredning

- Jag älskar att omge mig med mönster. Alltid mönster. En riktigt bra rand. Rutter. Geometriska former. Ekologiska former. Nature. Men det finns tillräckligt med blommor som står närmast mig, säger Tricia Guild, och slår över en örngottspude med ett tryckt svart sammetmönster. Blommigt, förstås.

Så är det första mönstret hon kan komma ihåg att ha märkt, en röd whisteria (en typ av syrin, red.). Detta har sedan dess använts i flera av hennes mönster.

DinSide möter Tricia Guild i Designers Guild Store, på Majorstua i Oslo. Hon är på lanseringsturné för sin nya bok, Mönster . Den produktiva brittiska kvinnan har 11 andra böcker om samvetet, och en av världens mest kända inredare, Designers Guild.

Neutrala färger - och enkelfärgade tyger - står för huvuddelen av Designers Guilds samling och försäljning. Foto: Per Ervland Visa mer

I motsats till vad man kanske tror består mest av min samling av neutrals , säger Guild. Både enkelfärgade tyger och mönster i naturliga och svarta och vita står för nästan två tredjedelar av Designers Guild-samlingen - och även företagets försäljning.

- Varför en bok om mönster just nu?

- Jag älskar mönstret och omger mig alltid med både mönster och färgfärger. Jag har sett fram emot att se att människor har blivit mycket hårdare när det gäller att dekorera med mönster. Och färger, säger Guild.

Tricia Guild

 • Grundare av Designers Guild, som idag är det största interiörföretaget i England.
 • Känd för sina färgstarka tyger och frodiga mönster.
 • Designers Guild producerar nu allt från möbler, sängkläder, bagage och

  toalettartiklar - för färg.

 • Erhöll ett antal priser och priser, både personligen och till företaget.
 • Har skrivit 12 böcker om inredning.
 • Guild säger att hon fortfarande tar emot förfrågningar från personer som undrar hur de passar bäst med mönstret.

  - De undrar om det finns några oskrivna regler som ska följas? Och finns det några saker du inte borde göra?

  - Jag har haft tanken på boken under en lång tid, och nu var det bara rätt tid, sa Guild.

  Naturligtvis frågade vi också om vad man borde - eller borde inte göra - om man skulle vara dekorerad med ett mönster.Här är Tricia Guilds enkla men goda råd om hur man bäst möblera mönstret i hemmet:

  möblerat med MÖNSTER

  Rich källmaterial

  Inspiration: Degas ballerinor.

  Fax från väsentlig konst. com Visa mer

  Guild ser mönster överallt. I blommor. I en gammal väggbeklädnad. I modern arkitektur. I mormors porslin, eller i opera. Som en liten hade hon en Degas-affisch av en svartvitt ballerina så att den täckte hela barnkammarens vägg. Ballerina är fortfarande i inspirationspaketet. Hon ägnar också mycket tid på att vara medvetet inspirerad.

  - Det är en fråga att se. Jag har mycket källmaterial, som jag använder när du skapar ett mönster. Gamla papper, silkeband. Detta läkemedel här, är inspirerad av ett par hundra år gammal fransk fläta jag kom över, säger Guild, och hänvisar till en tunn, nästan genomskinlig tyg vävt med sidenband - och rusa svart sammet i rutmönster.

  Foto: Per Ervland mer

  Tricia Guilds bok Mönster (Versal förlag) är till försäljning nu, och kostar 350 kronor.

  Läs recension av boken om Femina. nr.

  Artiklar:
  1. politiska korrekt i vardagsrummet
  2. med klistermärken på väggen
  3. Cool väggar på en helg
  4. Fantastic barns rum
  5. Elva frenetiska väggar

  ADVERT

  Mest populära