All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Tillhandahålla korrekt vit färg

Kontrasten mellan olika vita färger är liten, och om man blandar flera vita färger i en inredning, är resultatet sällan bra. Om du vill ha en vit inredning, håll dig till en vit färg. Variera också den vita i olika nyanser till listor, väggar, möbler och tak.

Mattmur - Glossy Lists

Träd är vackra med blank färg.

- Mattväggar kombinerat med glansigt trä ger ett mycket klassiskt och elegant uttryck. Ju större väggytorna är desto vackrare kommer det att se ut. Trä, dock bäst med en glans som glansen belyser färg och form av profilerna, nämnda Lone Kisbye Bjørslev från Flügger.

Tillsammans med arkitekten och färgexpert Anne Christensen har hon utvecklat en färgkarta, särskilt för dem som vill ha ett hem med vita och gråa färger. Färgkarta 'hemma från Flügger "innehåller 22 eleganta vita och grå färger och ett brett utbud av goda råd för ett holistiskt och estetisk hem.

Starkt vitfärgad

En skarp vit vägg kan bländas för att se i starkt solljus.

Färg med små eller inga kontraster är för dem som vill vara säkra på en balanserad och långsiktig lösning. Uttrycket kan vara mildt och vänligt och utstråla diskretion och elegans.

- Men även här måste du ha reservationer. Om kontrasterna är för små riskerar du ett slumpmässigt och anonymt uttryck. En skarp vit vägg som badas i solljus hela dagen kan enkelt orsaka huvudvärk. Ge väggen en mörkare ton, så rummet blir bekvämare att leva i, säger hon.

Generellt sett är det en säker lösning att måla taket helt. Om taket är mörkt ser det ofta ut att det är lågt.

- I rum där det finns ett lågt tak, är det särskilt viktigt att välja rätt: antingen satsa dig medveten om en mörk, smal grotta humör, eller lyfta taket genom att välja en ljus färg som gör det verkar högre tak säger hon.

Outfits Affect

Färgerna i hemmet påverkas av omgivningen.

Färgerna i hemmet påverkas av omgivningen. Ju större glaspartiklar du har desto större effekt. Ljusa väggar och tak kommer att återspegla årstidernas förändrade humör, medan mörka färger absorberar och neutraliserar färgerna från utsidan.

- Med mycket grönt utanför dörren och fönstren får rummet gröna inomhustoner, säger hon.

Varmt och kallt konstljus

Ljuskällor är också viktiga för hur man upplever färgtendenser. Vissa glödlampor kasta guldljus, medan vissa typer av glödlampor ger ett kallt ljus. Ett bra råd är därför att måla några vidskepelser med den färg du tänker använda och titta på dem i rummet där du ska måla. Visst under olika ljus - både i dagsljus och artificiellt ljus.

- Det är viktigt att kontrollera deras färg i artificiellt ljus, för många av dem är mycket ljuskänsliga och höljd i artificiellt ljus och tunga skuggor, säger Lone Bjørslev Kisbye.

Speciellt de mycket ljusa färger fungerar som kameleont, som förändras i ljus och under inflytande av andra färger i rummet och miljön.

ADVERT

Mest populära