All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Dekorera taket i barnens rum

När du lyfter blicken och tittar upp i taket, ska du inte bara se en vit praktisk yta. Tänk på det som oändliga möjligheter som möjligt. Det är en blank duk, där du kan spela dig som du vill, och skapa en rolig överraskning. För barnen passar det perfekt med något annat än ett vitt, enfärgat tak. Ge dem något att se på!

Lekfull ränder

Har du en annars ljus, sterilt rum, kan det ge en riktig energikick att måla Takat i en kraftig färg. Håll säkert ihop rummet genom att plocka upp färger som används på andra detaljer i rummet.

Du kan göra mycket roligt med färg och maskeringstejp. Gör coola ränder som en handske i barnrummet. Välj en ny färg och färgrem på det vita taket, eller kombinera två olika färger. Du kan antingen låta remsorna stoppa precis vid väggen eller du kan låta dem gå lite ner, för en cool effekt.

Använd maskeringsband för att markera de områden du vill måla. För att få skarpa ränder, måla över bandgränsen med bakgrundsfärgen, inuti området får du den andra färgen. Då förseglar du tejpen och undviker stötar. Ta bort bandet så snart du har slutfört remsorna.

I barnrummet kan du låta dig vara lite personlig och skapa ett unikt rum. (Foto: Nordsjö)

Bakgrundsbilder

Det är garanterat söta drömmar under en stjärnhimmel. Bakgrunden är från samlingen Aveny från Storeys.

Taket kanske inte är den första platsen du tänker på när du kommer till tapeter. Men tapetet kan användas på fler ytor än bara väggen! Med tapetet i taket skapar du ett unikt uttryck - och du kan välja vilka färger och mönster du vill ha. Spiderman, stjärnhimmel eller fjärilar? Eller kanske bara ett roligt mönster? Det är upp till dig - och barnet att sova där, förstås.

Det är också svårt att tavla taket. Åtminstone har du inga dörrar, fönster och kryckor och krokar. Dagens fibertapeter är enkelt, stabilt och bra att arbeta med - och kan lika användas i ett tak som på en vägg.

Solid Color

Om du vill ha ett tyst men inte vitt tak kan du måla det i en så kallad pastell. Genom att plocka upp färgen från möblerna binder rummet tätt samman. (Foto: Nordsjö)

Du kan göra taket spännande även om du vill att den ska förbli ensfärgad också. Det behöver inte vara vit av den anledningen! Var inte rädd för att använda taket som ett inredningselement. Det är mindre skrämmande att måla taket i ett streck färg än att göra detsamma med väggen. Taket kommer inte att dominera rummet på samma sätt, så vrid det bara upp! Du kan också välja fler dämpade färger i taket, vilket skapar en avslappnad atmosfär där det är bra att sova.

Skapa ett tufft uttryck genom att göra skarpa ränder på taket.Gul är coolt! (Foto: Beckers)

ADVERT

Mest populära