All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Död över tomten!

Döda över tomten!

 1. Här är alla förslag i pressmeddelandet

KOMMENTAR: Regeringen ansågs av regeringen på fredagen. Vad vi väntar på nu är ett offentligt utkast till lag som läggs fram för behandling av Stortinget. Eftersom regeringen har majoritet av röster kommer den föreslagna lagen antagligen också att antas i ringa utsträckning.

Ellisabeth Realfsen journalist i DinSide ekonomin mer

De förslag som rör alla hyresgäster är att bostadshyrestagare skall säljvartannat år, i motsats till i dag vart tionde år. Dessutom införs en inlösenavgift för parter som har krävt inlösen av tomten om det visar sig att inlösenbeloppet blir för högt. Expatriats kostnader relaterade till fordran måste ersättas av den part som har rätt till avbokning. Regeringen föreslår också egna lösningar för stugor i statskultur och stugdensiteter relaterade till jordbruk. Det fullständiga pressmeddelandet kan läsas här.

När det inte nämns i pressmeddelandet, är det tveksamt om justitieministern Knut Storberget har gjort allvar av förslaget han gjorde under kampanjen för att förbjuda framtida kontrakt part. Detta är en besvikelse.

I augusti förra året, ministern parlamentet Storberget med ett uttalande, där han, på uppdrag av Labourpartiet bland annat gick in för ett sådant förbud, och vi jublade.

Bättre under valkampanjen

Huset är din plats, du kan glömma det. Foto: Amir Darafsheh.

Foto: Amir Darafsheh / amirhd mer

I augusti skulle Labor:

 • Ge hyresgäster säljvartannat år till 30 gånger den årliga konsumentpris reglerad part hyra
 • Inför konsumentprisregleringen av hyresavtalet
 • Instruera statliga medel och egendom till ge hyresgäster rätt till inlösen och rimlig reglering av tomträttsavgäld
 • införa ett förbud mot framtida parti kontrakt för hus och stugor.

Chance

Att införa ett förbud mot framtida kontrakt part för hus och stugor är det enda rimliga slutsatsen att rita, efter flera år av osäkerhet och advokatmat för alla olyckliga inblandade.

Det finns för närvarande 300 000 hushåll i Norge som partier (hyra) tomter för bostäder och fritidshus. Dessutom är ett okänt antal ägare av hyresvärd okända. Vi tar ingen överdrift att om vi uppskattar att omkring en halv miljon norrmän ekonomin tillfogade stor osäkerhet när annans fastighet förändringar lag, eller skapa osäkerhet om hur det ska tolkas.

Mer om bostad på DinSide:
 1. Polsa med 30 procent grönsaker
 2. Således bör du också tvätta koka-in-bag ris
 3. - Nej, du får inte cancer från att äta blåbär
 4. Varför Är pizzarundan när lådan är fyrkantig?
 5. Hur blir man av med tjurar?

Denna osäkerhet på fastighetsmarknaden är en stor nackdel för de berörda. För de flesta ägare av både bostäder och fastigheter är de värden de representerar deras största och viktigaste investering. Det är i sig ett socialt problem när sådana stora värden ständigt belastas med osäkerhet om vad de faktiskt kommer att vara värt i framtiden eller hur stora posterna i den aktuella hushållskonton verkligen kommer att bli.

Law Foods

Det är inte heller de pengar samhället använder för att administrera deponeringssystemet. Markägare måste spendera tid och ansträngning för att inflationen justera och samla hyra själv, eller lägga ut jobbet till advokater eller andra. De 300 000 hushållen kan använda resurser på betalningstransaktioner - många gånger per år.

Vid oenighet om summor inlösen skall efter denna lag, fogden eller annan rättslig myndighet sugs in och besluta diskretion. Antalet finsmakare ska alltid vara två, både genom herravälde, domstolsrätt och tillsyn. Och då har vi inte nämnt advokater som dras in i beredningar av de ärenden som förs till sådana bedömningar.

Ran of lommerusk?

Nu, många markägare hävdar att om inlösenrätt 30 gånger parti anställa förstärkas, skulle detta vara ett rån eller andra ulekre synonymer. Dem vi kommer att påminna vad erfaren fastighetsmäklare Anders Langtind sade i en intervju med oss ​​när den aktuella marken hyresavtalet lag antogs förra året:

- Det absurda är naturligtvis att 30 gånger den årliga hyresavtalet är förmodligen en bra uppskattning av värdet på en tomt med en sådan bilaga som en festplats är. En allvarlig uppskattningar måste den ta hänsyn till den betydande belastning på marken, hans obestridliga logiskt resonemang.

mer på att bygga leasing

på DinSide Economy

 1. Basic hyran måste dö
 2. Denna genomsnittliga advokat
 3. tomträtt ineffektiva
 4. Lover pengar till god stick-fall

Old eftersom

Ground hyr Institute var infördes på rätt gamla dagar, för att skapa ökad säkerhet för hushållerska. Allt eftersom åren gick, det fanns andra motiv som kan ligga bakom markägarna val att hyra ut i stället för att sälja. Vi känner till månghundraåriga historier om markägare som vägrade sälja till hyresgäster som ville köpa, så att bilden av marken hyresavtalet har alltid varit hyresgäster första val är förmodligen sant med några större ändringar.

Systemet som ursprungligen skapade ökad säkerhet har idag utvecklats till en som främst har motsatt effekt.

Vad vi har kvar med idag är ett dysfunktionellt system som de flesta människor lider av. Den enda gruppen som dra nytta av det är förmodligen advokaten.

Delar av denna kommentar publicerades först den 16 augusti 2005

ADVERT

Mest populära