All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

DDV - Badrumsäkerheter

Vi älskar att borsta upp, men vi är inte så försiktiga med pappersarbetet. Många är trevligare att ta hand om kvittot när man köper en ny tröja än när man köper tjänster till vår största investering, hemmet.

Badrum och våtrum är bland de dyraste rummen när huset ska renoveras. Då betalar det sig att få information både om den utrustning du köpte och vad som krävs för underhåll. Be om DDV-instruktioner när du köper vVS-tjänster, uppmuntra branschorganisationer inom VVS.

Vad är verkligen en DDV-instruktion? Förkortningen står för dokumentation, drift och underhåll. Den ska innehålla information om vad som görs, när och av vem. Dessutom bör det vara vad du kan göra för att behålla installationerna i ditt hem.

Begär dokumentation: DDV-instruktionen ska innehålla information om vad som görs, när och av vem.

Fördel av försäljningen

- Fördelarna med ett DDV-dokument är mer. Först och främst får du ett bevis på att du har fått vad du beställde. Du kommer att veta hur växten ska bibehållas. Vid reparation eller skada blir jobbet också enklare eftersom du har en överblick över produkter och delar som har använts, säger Oddgeir Tobiassen, chef för Norske Rørleggerbedrifters Landsforening VVS-NRL.

Branschen hoppas att det om några år blir lika vanligt att begära DDV när man köper ett hem, eftersom det frågar om en begagnad bil har följt serviceintervaller.

Läs också:

Detta badrum var nytt för mindre än $ 10.000!

Budgeten var begränsad, men fantasin och motivationen var stora. Se hur Irlin och Lars sprang ut det moderna nya badrummet, både direkt och ...

- Förmodligen kommer myndigheter och försäkringsbolag i framtiden att kräva denna typ av dokumentation och kräva att vissa konsumenter följer upp. Således tror vi också att rätt DDV-instruktioner kommer att vara en fördel vid framtida försäljning av norska hem, säger Tobiassen.

Detta bör innehålla en DDV-instruktion

Dokumentationen i dokumentet ska ge en översikt över utrustning, rör och komponenter som medföljer och var de är monterade. Produktkvaliteten ska också dokumenteras för att visa att produkterna är anpassade till norska eller nordiska förhållanden.

Driftsdelen är på många sätt en bruksanvisning. Här sammanfattas hur anläggningen startas och används, och det kan innehålla information om vad man ska göra om en skada eller läckage plötsligt uppstår.

I avsnittet Underhåll hittar du information om hur och hur ofta anläggningen behöver bibehållas. Det kan till exempel vara information om hur man stänger av och vattendrag och rekommendationer för när komponenter ska bytas ut och ersättas.

ADVERT

Mest populära