All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Farligt för barnet?

Förberedelserna och förväntningarna innan barnet kommer är många. Ett nyrenoverat barnrum ligger ofta högst upp på prioritetslistan för den nya familjemedlemmen. Bekymmer för vilka produkter kan vara skadliga för gravid och framtida barn kommer att vara ett mycket relevant ämne.

Stor och tung

Gravid kan delta i renoveringsarbete så länge fysiken tillåter det. Malmester Tina Juuhl intervjuade smärta och graviditet medan hon var gravid.

- Som gravid är en lite osäker och lite rädd för att ta risker, men för det mesta barnet är bättre skyddade än du, uppgav hon färg tidningen journalist, Øistein Lie. Tina Juuhl hade ingen tvekan om att fortsätta arbeta som målare tills några veckor före semestern.

hennes oro inte koncentrerades på färgen själv och de produkter som hon kom i kontakt med genom arbete, men mer praktiska utmaningar graviditeten resulterade.

Användning kända varumärken

Malermesterfirmaet Juuhl åtgärder var att undvika tunga lyft, höga ljud från maskiner och ostadig grund. "Det värsta med att vara gravida målare är att du blir stor och tung så småningom. Idag finns det nästan inga produkter som behöver lösas på lösningsmedel eller innehåller olyckliga kemiska komponenter. Undantaget kan vara epoxi, lite sprayfärg och vissa nischprodukter. Vid slipning av en dammmaske, använd en mask och handskar om man är osäker på färgen. - Är du relaterad till kända varumärkesleverantörer, kan du vara säker på korrekt märkning. Produktdatablad ska hittas i alla affärer, eller det kan hämtas från internet, säger Juuhl.

Minst avgasades med vattenbaserad färg

Jämförelser görs studier på frisättningen av flyktiga organiska föreningar (VOC). Flera faktorer påverkar resultaten, såsom materialet på vilket färgen målades, färgfilmens tjocklek och antalet lager. Den typ av färg som hade minst avgasning (VOC) verkar vara den nya typen av vattenbaserade färger (Källa: Norsk Astma- och Allergiförbundets hemsida.. Www Climate Com)

Mall i tid och luft väl

Vissa människor vill ha Barnrummet var klappat och klart innan barnet föddes, medan andra väntade några månader innan de flyttade mindreåriga i sitt eget rum. Paintmaster Tina Juuhl rekommenderar att färgjobbet görs en månad innan barnet ska använda rummet. Förutom vädring av rummet rekommenderar norska Astma- och Allergiförbundet är väl ventilerat - varje sjunka även andra produkter och material som kan avge gas i ett rum, som nya tyger, möbler, täcken och kuddar.

ADVERT

Mest populära