All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Dagligt bruk: TV och DVD med HDMI

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Vill du ta tid att gå igenom de självförklarande bild menyer är det nämligen Lätt att ställa in bilden för att göra det mycket bekvämare att titta på. Och om du också får dina tv-foton via en satellit- eller kabel-tv-mottagare, är du noga med TV-kvaliteten.

Till exempel släpper du inte tendenderna i TV-bilden med snabbupplösning, och färgerna är tydliga utan att strömma ut. Med 10 bit panel och bildkretsar har Display 1 miljard färger, men Samsung har också skapat en dynamisk ljuskälla där de kan variera ljusstyrkan så att pressa ut flera nyanser av varje färg. Den totala färgpaletten är således rapporterad till 3, 2 miljarder färger.

800: 1 eller 3000: 1 i kontrast?

Eftersom LCD-TV ofta kritiseras för att ha en dålig kontrastnivå; Det är okej att veta att denna teknik också kommer att ge en kraftfull förbättring av kontrastnivån. För medan själva kontrastnivå på 800: 1, ljusstyrka att den dynamiska kontrasten är 3000: 1

Principen är egentligen enkel:

  • Är det mörka bilder / film, kommer panelen att lysa med mindre ström, så svart är sortering och detaljer visas tydligare.
Utan att slänga oss in i specifikationen hysteri, tycker vi att Samsung är i någonting här. Även om kontrastnivån inte är lika bra som på de bästa plasma-TV-erna, är det lättare än på många LCD-TV-apparater i den billiga änden av skalan.

Mycket bra menyer och många nyanser

Här delas nämligen TV-bilden i två delar: Originalet är på vänster sida, medan förändringarna visas till höger. Detta gör det mycket lättare att ställa in TV: n. Visa mer

Vi ger Samsung plus i margin för att vara lätt att använda, ett exempel på mycket bra användbarhet är genom detaljerad kontroll av bilden. TV är naturligtvis utrustad med den senaste generationen av Samsungs bildförbättringssystem DNIe, och här får du chansen att individuellt reglera problemområden som hudtoner, sky / havet (blå) och gräs / skog o. L. (Grön).

Text-TV är också snabb och vi har sålunda Samsung har utrustat TV: n med både splitscreen och mix-lösningen. Dessutom har du frys, barnsäkerhet och en inbyggd timer som låter dig använda TV: n som väckarklocka. Du har också en bild-till-bild-funktion som är lätt att använda tack vare praktiska snabbtangenter.

Samsung har tyvärr sparat pengar på fjärrkontrollen. Det fungerar verkligen bra, men ser fortfarande ut som de som ingår på en DVD-spelare för $ 500 på Rimi. När resten av paketet är så snyggt är det lite irriterande minus. Vi tycker inte om det lilla plastöverdraget som döljer några av nycklarna ?? Det känns inte väldigt solidt.

DVD med HDMI

Vi anslutit som vanligt till vår Cambridge DVD-spelare via komponentinmatningen, och var inte oväntat nöjd med bildkvaliteten. Åtgärdssekvenser, med andra ord, är inte ett problem här.

Men eftersom TV: n har HDMI-ingång lånade vi också Samsungs prisvärd DVD-spelare (HD945) med HDMI-utgång för testet.

Om du överväger den här TV: n, kan du lika bra med den här spelaren (ungefär 2.500):

  • Vill du verkligen komma undan med en liten kabel för överföring av ljud och video, och inte minst ?? Med DVD-spelarens fjärrkontroll kan du också styra TV: ns grundläggande funktioner.
  • Spelaren har också inbyggd line-up (Zoran Vaddis 7 krets) som vågar standardstandardupplöst signal (576i) till en högupplöst upplösningssignal (antingen 576p, 720p eller 1080i). Detta görs via en enkel knapp på kontrollen.

    Det måste dock sägas att du kommer att fungera bra för att kunna se skillnaden i bilden i 720p eller 1080i.

Samsungen fungerade bra här, men det är på nästa punkt som det verkligen lyser:
  • PC: Glittrande HDTV och PC-skärm
  • Slutsats & karaktär
  • Klicka här för att se bra bilder från testet!

ADVERT

Mest populära