All egendom: trädgård, kök, inredning >> Energi

Daikin Ururu Sarara pump - Hållbar en naturlig inomhusklimat

Svaret på frågan om det är möjligt naturligtvis är JA, och grunden för svaret är den nya luft / luft värmepump Daikin Ururu Sarara.

Daikin Ururu Sarara är en luft / luft värmepump med så många nya tekniska funktioner som den norska leverantören Friganor faktiskt ovilliga att prata om alla de positiva effekterna av dessa.

Detta beror delvis på de mycket strikta dokumentationskrav som myndigheterna har för att kunna tala om hälsofördelar.

Till exempel kommer alla som har försökt att ge hälsotillståndet förstå hur dyrt Ururu Sarara skulle vara om de skulle uppfylla sådana dokumentationskrav.

Även om det kan finnas goda skäl att beteckna Ururu Sarara som en "hälso pump" detta kan därför inte göras annat än genom att peka på hur hållbara tekniska lösningar fyller hela produkten.

därför Friganor inte lova någon hälsovinst, utöver att det är bekvämare att andas luft med rätt luftfuktighet gör befuktad luft för en bekvämare varm känsla, och att torr hud på vintern är en mycket mindre utmaning med Ururu Sarara än med andra luft / luft värmepumpar.

Ururu Sarara värmepump - inomhus. Foto: Daikin

Se också:

År 2020 kontrollerade liv med mobil

Vi kan redan styra belysning, inbrottslarm och temperaturen i huset med telefonen, men det är bara början. År 2020, även katten skålar och blomsterpo ...

Sustainable

Men de döljer inte de människor som investerar i en sådan värmepump kommer att kunna få trevliga upplevelser, speciellt om de har haft värmepumpar tidigare.

Då kommer de att uppskatta både enklare underhåll och bättre inomhusklimat. Något som naturligtvis också hälsa kommer att uppskatta.

Vid läsning av specifikationer och hörselpresentationer av Ururu Sarara grundar idén på en teknisk revolution om värmepumpar.

En värmepump som spelar mer på naturlagar än vad vi har sett nu. Många skulle tro att det skulle kunna kallas "hållbart för ett naturligt inomhusklimat".

Titta bara på funktioner och specifikationer som dessa:

Energi

Den nya Ururu Sarara serien har en energi som är långt över kraven för energimärkning A +++, nu det gäller värme och kyla.

Förutom att vara förpackad med ny teknik, använder klimatsystemet, som Ururu Sarara, det nya miljövänliga kylmediet R32. R32 har endast 1/3 miljöpåverkan jämfört med R410A, vilket är branschstandarden.

Eftersom kylmediet är också mer energieffektivt kan en lägre fyllnadsmängd användas, vilket reducerar värdet.

I annat fall varierar Ururu Sarara SCOP-värdena från 5,5 till 5,9. Det placerar hela serien långt över kravet A +++ på 5,1, eftersom endast några få produkter på marknaden uppnår.

Läs också:

Hitta bästa värmen för ditt hus

Att få huset varmt och gott är en stor kostnad för många. Kan det vara billigare för dig? Vi ger dig en guide till fördelarna och nackdelarna hos de olika ...

För slutanvändaren betyder det kraftigt reducerade krafträkningar.

Utöver kylning och uppvärmning kan Ururu Sarara bland annat tillhandahålla frisk luft, luftfuktas luften på vintern eller avfuktas luften under sommaren. Det ger bästa möjliga inomhusklimat.

Färsk luftventilation

Den stora delen av värmepumparna tror att det extraherar frisk luft utifrån. Men sanningen är att de återvinn luft utan någon ersättning.

Därför är det viktigt att påpeka att Ururu Sarara verkligen extraherar frisk luft från miljön och levererar den inomhus.

Innan luften fördelas genom inredningen, rengörs den och omedelbart upphettas eller kyls för att inte uppleva egenskaper.

Om du undrar hur bra värmepumpen kommer att vara där du kan behöva det, kan det sägas att Ururu Sarara har en full luftflöde på 32m3 / h.

Det betyder i praktiken att all luft i ett 26m2 rum kan bytas ut på mindre än två timmar utan att öppna fönstret.

Ururu Sarara rensar inomhusluften i tre steg. För det första passerar luften genom ett förfilter som tar bort damm och pollen innan fotokatalytiskt filter bryter ner luktmolekyler från matos, boskap, cigarettrök eller liknande.

I det sista steget bryter Daikin Flash Streamer-tekniken potentiella rester av virus, formaldehyd eller mögel. Detta är samma teknik som används i Daikins state-of-the-art frittstående luftrenare.

Läs också:

12 enkla tips för att göra det varmare inomhus

Med två energirådgivare i ryggen, vi ger dig de bästa tipsen om hur man får ett varmare hus på 1-2-3.

Det behövs knappast någon speltitel för att se vad det kan innebära för inomhusklimat och därmed hälsa.

Ururu Sarara värmepump - utomhus. Foto: Daikin

Ururu Sarara betyder Fuktavfuktning

Ururu Sarara är japansk och betyder fuktavfuktning. Detta ska på ett bra sätt illustrera hur luft / luftvärmepumpen inte bara ger rätt temperatur, utan också hur det fungerar med luftkvalitet inomhus.

För att uppnå sina bra resultat använder Ururu Sarara en ny avfuktning, kallad EKODORAI. Genom att endast använda delar av värmeväxlaren kan inomhusenheten minska luftfuktigheten utan att påverka rumstemperaturen.

Det ger ökad komfort på sommaren, även om luften relativt sett kan ha en högre temperatur. Detta kommer i sin tur att leda till minskad energifakturering.

Det kan också luftfuktas inomhusluft utan separat vattenförsörjning. Luftfuktaren på toppen av utomhusenheten drar ut luft och extraherar fukt. Fuktigheten värms sedan upp och matas till rummet via inomhusenheten.

Ururufunktionen garanterar sålunda bekväm relativ fuktighet, även på vintern. Med rätt fuktighet uppfattas luften som varmare, samtidigt som den torkar torr hud på vintern.

Självrensande filter

Slutligen är det viktigt att påpeka att Ururu Sarara också är utrustad med självrengörande filter.

Självrenande filter är inte något som både Friganors serviceavdelning och en hel del kunder kommer att se en stor fördel med.

Människor behöver inte tänka på filterrengörare. Något ledsen, många kämpar med andra värmepumpar.

Filtret rengörs en gång varje dag och samlar damm i en separat låda. Användaren kan enkelt tömma den här rutan vid behov. Alltid rena filter kan innebära upp till 25 procent minskad energiförbrukning.

Daikin Ururu Sarara har redan utmärkat och vann priset som Japans mest energieffektiva produkt. Dessutom vann Ururu Sarara den europeiska utmärkelsen red dot design award 2013.

hög värmekapacitet

Daikin Ururu Sarara finns i tre olika kapaciteter så att det finns en modell som passar oavsett hus eller storleken på rummet.

Den största modellen har en uppvärmningskapacitet på upp till 9. 4kW.

Kort sammanfattning av tekniska data

25

35

50

Värmekapacitet

Min

kW

0. 6

0. 6

0. 6

Ny

kW

7. 5

9. 0

9. 4

Kylning Kapacitet

Min

kW

0. 6

0. 6

0. 6

Ny

kW

3. 9

5. 3

5. 8

Säsongs Faktorer

Uppvärmning

Energi etikett

A +++

A +++

A +++

SCOP

5. 90

5. 73

5. 50

Kylning

Energi etikett

A +++

A +++

A +++

SEER

9. 54

9. 00

8. 60

Köld

R32

ADVERT

Mest populära