All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Döda Iberia snigel

->

Den iberiska regeln leder till olika typer av problem för människor. De skadar växter genom att gnugga dem och lämna sig smala. Detta leder till minskad avkastning och lönsamhet i nytta grödor, och minskat estetiskt värde på prydnadsväxter. Dessutom tycker många att de är otäcka när det finns många av dem i trädgården eller på stigar och cykelvägar.

- Det lönar sig att börja tidigt med striderna. Om du börjar på våren kan du bryta sniglarna innan du lägger ägg, säger Peter Hjuler i Bayer Garden till Newswire.

Sniglarna multipliceras snabbt och lägger till upp till 400 ägg vardera.

Det finns hjälp Det finns fler medel för den iberiska spiken. På webbsidan i slugrecensionen nämns Smartbayt, Ferramol och Nemaslug som alternativ för att besegra iberiasneglen.

Både Smartbayt och Ferramol innehåller järnsulfat. Dessa medel ger sniglarna en falsk känsla av känsla som slutar äta på trädgårdsplantorna, men söker ner till marken och dör. Som trädgårdsmästare kommer du inte att se någonting för de döda sniglarna, de försvinner bara.

Ett tredje alternativt sätt att Iberia snigel är Nemaslug som är ett biologiskt medel som innehåller mikroskopiska nematod (rundmask) parasit på sniglar. Nemaslug fungerar endast mot de minsta iberia naglarna, så det måste användas när sniglarna är små, det vill säga april-maj och september-oktober.

Tänk på att det inte är tillåtet att ta med sniglar från andra länder och använda dem i Norge.

Skapa din egen snigel Ett alternativ till att använda ovanstående medel är att göra din egen fälla:

Du behöver en tom glasslåda, en spade och en öl. Gräva isboxen nära snöig vegetation (prova olika ställen i trädgården eller ställ ut fler fällor), gräva ner den så att den är nästan 1/2 tum ovanför marken. Lägg till 1 flaska (33 cl) öl (helst alkoholfri). Töm fällan nästa morgon.

Här är några allmänna råd i kampen mot Iberiska snigel:

* För sniglarna ska ha så lite som möjligt för att äta du bör välja växter som sniglar inte gillar: Astilbe, Begonia, hallon, björnbär, dill, flitig licensiering, Fuchsia, Geranium, isop, Lion munnen, Pelargonium, rhododendron, rosor, krusbär, vallmo, petunia, primula, Nasturtium, Margerittkultivaren Maggy White.

* För att städa trädgården så snabbt som möjligt, placera en snygg, ljus, luftig och öppen trädgård.

* Ta bort gömställen som öppna soptippar och komposterbara och ta bort högar av stenar, rensa peta hörn och andra ställen där sniglarna kan stoppa undan på natten och på vintern.

* Bygga hinder som gör sniglarna inte kommer i din trädgård, såsom sågspån, färsk aska, barr eller hönsgödsel

Kontrollera alla nya anläggningar och krukor du köper in.

* Regelbunden handplockning av sniglarna minskar snäppans tillväxt. Sniglarna är enklaste att hitta från klockan 23 på kvällen, speciellt när det är gott och vått på marken. Strålkastaren idealisk att använda för lamporna just där du ser, och dessutom har du båda händerna fria att arbeta med. Det kan vara bekvämt att använda en korvklämma eller engångshandskar under plockning och samla sniglarna i en hink för senare slakt.

* Webbplats Snail frivilligarbete rekommenderar följande metoder för att döda sniglar: 1. Att skära sniglar i hälften med sax, spade eller andra trädgårdsredskap, 2. lägga sniglarna i en behållare och häll kokande vatten över 3 att lägga sniglarna i en plastlåda och placera den i frysen på minus 20 grader för en dag.

De rekommenderar inte följande metoder för eutanasi: att sätta sniglar i ammoniak för att strö salt över sniglar, lägga sniglar i saltlake.

Enligt Fedrelandsvennen kan Snail hjälpa dig att vinna kampen mot Iberia snigel, de äter nämligen äggen Iberiska snigel tillägger.

ADVERT

Mest populära