All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Anpassad till den högtidliga Party

En extremt social tid väntar på oss, och vi besöker oftare och har fler gäster än annars på året. Vi samlas runt matbordet och i sofforna, och måltiderna och besöken dras ofta ut i tid. En filt kan rädda när ljudet i rummet blir för högt eller gästerna fryser.

En bra rum

Den estetiska biten är uppenbart - att en filt kan vara den ökända pricken en i en interiör. Utöver det har det flera praktiska funktioner. Det kan vara bra att tänka på användningen, kvaliteten och priset när man ska välja. Är det för området med soffan, kan komfort vara viktigt. Är det till matsalen, till exempel, en låg, tät matta som inte matar mat är lösningen.

- Om du gör att du har en filt på golvet, den totala upplevelsen av utrymmet vara bättre, och det känns bra att vara där, betonar Ms Sveen i Intag.

Stötdämpare

Till skillnad från de flesta vardagar bär vi ofta skor i företag inomhus, helst med höga klackar och lädersålar. På något sätt genererar de mer ljud än piedestalen och tofflorna. Många samlar buller, vilket kan orsaka buller. En filt under soffan och bordet eller matbordet och stolarna kan vara lösningen, eftersom det kommer att minska kamerans akustik.

- Reverb kan vara mycket störande för många människor, och rummet rippas ner med filtar. Var uppmärksam på var man ska välja kvalitet, särskilt när det gäller hållbarhet. Sitter en i samma stol varje dag, kommer det så småningom att visas på mattan, säger Terje Musum på Musum Inredning och tillade att de har sålt mer röda mattan för entréer och kök före jul.

Ljuddämpare: Golvet är målat och gör ljudet av fotspår relativt starkt. Den antika matta skjuter ner ljudet av rummet, förutom att ge mycket till atmosfären.

Isoler

CHENILLE: Den vintageformade mattan är från Teppeabo.

Oavsett tjocklek och material, kommer en matta att isolera mot kyla, i större eller mindre grad. Till exempel, om det är golvkyld från en källare eller nere eller golvet har en kall yta, kan en matta göra ljudet. Inte minst när fler människor samlas över tiden.

Bjørn Wibe på Teppeabo säger att vintage jacquardvävda mattor har varit populära i höst.

- Människor spenderar mer tid inomhus och är sociala, och vill lägga till rumsvatten och uppvärmningselement. Då kan du välja valet på filtar, säger han.

zoner eller hela

Om både vardagsrum och matsal i samma rum, kan mattor hjälpa till att avgränsa områden eller raka motsatsen; att samla dem. Kanske finns det en önskan att skapa en helhet, det kan vara trevligt att skapa zoner.

LONG LUV: Ullfilten ger en varm och god upplevelse när du sitter länge.

KLAR FÖR BESÖKNING: Snygg med grå filt mot röd stol och bord. Mattan är från Jacaranda / INTAG.

ADVERT

Mest populära