All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Curly med kompakt kök?

Twist med kompakt kök?

  1. De minsta vitvaru Pictures
  2. Utrymmesbesparande beslag grepp

Ett kök i mindre än fyra kvadratmeter, eller en lösning där köket är placerad i ett hörn av vardagsrummet, det dagliga livet för fler och fler norrmän. Även om det kallas stort kök, hjälper det lite för dem som bor på 30 kvadratmeter.

Samtidigt ställer vi högre krav på funktionalitet, komfort och utrustning. Vi vill inte släppa antingen en frys eller diskmaskin även om utrymmet är begränsat.

Klicka här för att gå direkt till bildmaterialet.

Du hittar inte kylskåp i smala inklusionsmodeller - men du får både kylskåp och frys med en vanlig yta som passar under köksdisken. Foto: IKEA Foto: IKEA mer

Standardmått

Ska du köpa en vanlig kök, vare sig det är från Ikea eller en av de större kökstillverkarna, kommer du snabbt att upptäcka att det inte bara är -Lätt att hitta mikrolösningar. Vitvaror är, nästan utan undantag, gjorda att byggas i skåp med 60x60 centimeter bottenvåning - antingen bänkhöjd eller högskåp.

Vill du ha en integrerad ugn som är smalare än 60 cm (inklusive skåp)? Glöm det. Smalt integrerade kylskåp? Glöm det också. Integrerat kylskåp med liten frys som passar under bänken? Det är bara en ånger.

Den ljusa platsen är att du får diskmaskiner för integration i 45 cm skåp. Sedan har du 15 cm extra att leka med.

Många av dem som har ett kök, vardagsrum och sovrum i en tycker fortfarande att det är bekvämt att integrera de vita varorna. När du har allt i ett rum är det ok att kunna "gömma" kylskåpet. Du måste dock förvänta dig att priset stiger kraftigt när vitvarorna är gömda.

Fristående

Det är ingen matematiskt geni för att räkna ut att om du har två meter vägbanan kommer att ha problem med att få plats för ett kylskåp, diskmaskin, ugn och diskbänk. Även med en 45 cm bred diskmaskin går du bortom ditt stela kök. Den goda nyheten är emellertid att om du kan fyra av de estetiska kraven finns det både små och smala frittstående varianter på marknaden.

Behöver du ett bänkutrymme, överväg att minska antalet kokplattor. Faximile från www. Kervel. nr. mer

Vi hittade spisar i både 50 och 55 cm bredd, kylskåp för cm bredd och räknaren 45, 50 och 55 diskmaskiner 45 cm bredd och 45 cm höjd. Det är inte många centimeter från tid till annan - men tillräckligt för att få köksskåp att gå upp.

(Tips:. En serie bänkdiskmaskiner passar i skåpet under diskbänken, så det kan döljas där)

Dessutom kan du, om du har begränsat bänk utrymme, välja ut två kokplattor och gå för en 30x60 centimeter lösning.

Klicka här för att se bilder och priser på några av de minsta eller smalaste vita varorna.

Du får även 40cm breda tvättmaskiner, om du behöver ett sådant kök i ditt kök också. Dessa varianter måste vara toppade. (Detta kan tyckas lite konstigt att en del norrmän, men är ett ganska vanligt fenomen på kontinenten -. Och något mer sanitära än att placera en bänk diskmaskin på toppen av tvättmaskinen i badrummet) - Och det sista skottet på smal bricka-front finns en tvättmaskin i 60 cm bred, 40 cm djup, med frammatning.

Minns ...

Dessutom finns det ett antal riktlinjer för köket bör ta hänsyn till, till exempel om du vill att din försäkring för att vara giltig. (Vi nämner: Lagring av gas till gasspis, regler för avstånd spisfläkt, placeringen av vatten och elektricitet, etc.)

Användbarhet bör också övervägas, såsom placeringen av ugn / kyl vinkelled kök, 20cm armbågen på varje sida av spisen, arbets triangeln mellan spis-kylskåp och diskbänk, och en komplicerad solitaire kommer snart att lösas.

För att göra så mycket som möjligt kan du köpa nästan allt-i-ett-produkter. Dessa köksskåp från IKEA kan döljas i en liten nisch. Foto: IKEA mer

Not for Grandiosa Lovers

Om du vill undvika frustration och släppa förfining är lösningen ganska enkel: Det finns en hel del smarta mini kökslösningar på marknaden. Bra och bra, men då måste man räkna med att frysa både frysen och ugnen. Inte en idealisk lösning för medelkoordinatorn (som äter ca 60 Grandiosa om året) med andra ord.

Klicka här för att se fler bilder av vanliga minikökor och några av de smala och små modulerna vi hittade.

Adept på Ikea

Vi skulle vilja nämna Ikea, vars anställda här gången visade sig vara både kreativ om hur man bäst för att utnyttja utrymmet, förutom att de hade god kunskap om de normer och regler vilket gäller köket.

Tyvärr var denna kunskap det värsta bland vitvaruhandlare. Både i Elkjøp och Expert vi fick uppgav att det inte skulle vara några problem att installera en spis i bänkskivan över en diskmaskin. Problemet är att detta inte är försäkringsgodkänt. På Elkjøp (på Carl Berner i Oslo) visades detta även i en utställningsmodell.

NB Ska du köpa köket på Ikea, är det värt att notera att Ikea köksbänkar hackas djupare än sorter från vissa andra tillverkare.

Klicka här för att läsa mer om hur du löser problemet, utan att behöva betala en förmögenhet.

ADVERT

Mest populära