All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Böjning mot kraften

uppfattas vita väggar nästan som de & rdquo; falska val & rdquo; - Lösningen för dem som inte vågar använda färger för att bygga en mer spännande och snabb inomhusmiljö. Samtidigt understryker stylister, inredningsarkitekter och andra experter att det är viktigt att följa magekänslan och göra val som passar dig och din hemupplevelse.

Socialantropolog Gunn-Helen Øye kallar trendpottar och driver sitt eget företag, Eye; titta på. Där är hon bara nedsänkt i tidens utveckling, vilket ger människor och företag råd om vad som händer i världens ledande trendiga miljöer. Gunn-Helen bor i en så kallad & rdquo; radhus & rdquo; på Marienlyst i Oslo. Här är det rymligt och luftigt, med stora väggytor.

Huset är snart tio år gammalt och trenderna upptäckte att det var dags att borsta upp. Färgglada interiörer är tidens mantra, men Gunn-Helen prioriterade magkänslan och målade allt - väggar och tak - vit. Glänsande vit.

När livet ändras kurs

- Jag håller på att skjuta upp en kollaps som var väldigt tung för mig, säger Gunn Helen Øye. Jag var - och är fortfarande - på strävan att starta ett nytt liv lika vuxet. För ett år sedan blev jag ombedd att hålla en föreläsning om trender. Vid samma händelse presenterade färgschefen Tale Henningsen från Nordsjön sin nya reflekterande färg. Sedan såg jag bokstavligen ljuset. Jag fick ett stort urval av henne, när jag drog hem genom åska och regn. Det var ingen tvekan - det var lösningen för mig.

Blank Sheet

- Jag hade kommit till en punkt i livet där jag kände ett behov av en fullständig återställning - jag skulle börja från botten igen, fortsätter Gunn-Helen. Jag skulle följa magekänslan och förbise & rdquo; alles & rdquo; Utmaningar att släppa färgerna i vardagen. Faktum är att det här var ett sätt att verkligen göra färgerna riktiga - här och där. Och med en färg som inte bara är helt vit, men dessutom fyrtio procent mer reflekterar ljus än traditionell vit färg, säger jag att jag uppnått syftet. Nu kompletterar jag med färger i form av få men utvalda möbler. Målet är inte att söka minimalism, men jag har valt att bli av med det mesta jag äger, för att bygga en ny livssten för sten, så att säga, i min strävan efter en ny livsstil.

Integritet

Våra trendkrukor vet att hon har banderoller i & rdquo; trend Church & rdquo; När hon pratar och praktiserar blanka vita interiörer, får allt tillfredsställa sina personliga preferenser.

- Jag är katolik, Gunn-Helen kan berätta, - och ha stor känsla av den katolska kyrkans färgstarka rikedom.Men jag har också en känsla av den katolska kyrkans monastiska liv; i spartansk miljö med fasthållna celler och med ett minimum av tillgångar. Det är bra att kunna utveckla olika former av inspiration och föreningar på olika stadier av livet och att veta vad du behöver där och då. Det betyder att världens trendelit kanske kan fortsätta med sitt krigsskrik: färgerna kommer ...! - Det måste finnas utrymme att låta sig styras av sina egna känslor och önskningar, ändå. Livet känns ljusare nu.

White är inte bara vit

Färghanterare Tale Henningsen på Nordsjö som inspirerade Gunn Helen tror en glad kan ha glänsande vita tak och väggar utan hemmet visas som en tom duk.

- I Norge vill många människor undvika detta, eftersom det ofta verkar kallt, förklarar Tale. - För shabby chic, där man får i naturliga element och värme från vita, mjuka tyger eller moderna täta designobjekt, är vit en perfekt bakgrundsfärg.

Kombinera matta och glansiga ytor och skåp med en enkel effekt. Light & Space har sina egna sju dedikerade ljusa och samtida färger. Färgvarianter som Sommarljus och Costal Light kan användas bra med Arctic Light. Även jag har använt Arctic Light i taket och Warm Light på väggarna.

Miljö och användarvänlig

- Det är inte bara möjligheten att reflektera det ljus som jag rekommenderar Light & Space, som färghanteraren kan berätta. - Färgen är också otroligt lätt att applicera, den täcker väl och ger ingen lukt under appliceringen. Vita färger kommer naturligtvis att reflektera färger runt sig själva och & rdquo; spela in & rdquo; den här färgen. I färgstudion har jag spelat med traditionell vitfärg och jämfört med Light & Space, och skillnaden är uppenbar. Light & Space vinner. Det tar upp några färger från andra väggar eller föremål. Och det är något en riktig önskan med en vit färg.

ADVERT

Mest populära