All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Kritiserar egen industri

->

Foto: Byggmax

- Detta motsvarar inte vad norska konsumenter bör förvänta sig 2008. Nödvändigheten av information är inte mindre när du vet att det kan finnas stora variationer i pris, säger Agervald.

Home Buying är den största enskilda investeringen som de flesta av oss gör under lång livslängd. ByggMAX anser att byggbranschen inte gör det lätt för kunden när de flesta byggföretag medvetet misslyckas med att publicera på sina webbsidor vad varorna kostar och vad finns på lager. Enligt undersökningar kan prisavvikelser för jämförbara varor i norska byggvaror ligga mellan 30-50 procent.

Önskar debatt

BYGGmax vill nu diskutera det faktum att byggbranschen avsiktligt misslyckas med att använda tillgänglig informationsteknik. Genom att publicera priser på internet tror BYGGmax att det blir lättare för kunden att se vad de totala kostnaderna är och var att spara genom att jämföra priser. Beståndet är också synligt, du vet när du får varorna och om det är nödvändigt att vänta flera dagar eller veckor leverans.

Tom W. Borthen, VD för Løvenskiold handel, inte skulle kommentera myrarna av Byggmax, annat än att Maxbo göra vad de tycker är rätt, och att Byggmax kommer att göra vad de tycker är rätt.

Upptagen för miljarder Norrmännen är på Europeiska toppmötet i renovering. Enligt Statistisk Sentralbyrå inleddes byggandet av nästan 5, 5 miljoner kvadratmeter byggnader för bostäder eller fritids användning i 2007. Enligt Prognosesenteret renoverade norrmän upp hus och lägenheter för rekordhöga 55 miljarder under det senaste året.

ADVERT

Mest populära