All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Kritiskt för nya badrum regler

Text:

Det var ungefär den här tiden förra året att nya regler om renovering och bygga VVS trädde i kraft med de nya reglerna plan- och bygg. Reglerna gjorde det omöjligt för egenföretagaren att borsta sitt eget badrum; Sådant arbete krävde ansökan och ansvarigt företag. Styre och regional utveckling i ett pressmeddelande att det var så småningom avslöjade "besvärlig och ojämlik behandling" av applikationer och ansvariga företag för sådant arbete. Ett förslag om förenkling av plan- och bygglovens föreskrifter är därför nu samråd.

Signalerna om en uppmjukning av reglerna på detta område är en glad nyhet för alla som gillar att ta sågen i egna händer. Vädret är däremot inte särskilt nöjt. I ett pressmeddelande skriver Byggnadsföreningen, norska Murmestres Association och norska Association of VVS -VVS (NRL) som minister Liv Signe Navarsete med hans förslag "har dragit tillbaka i förhållande till frågor om kvalitet och allvar på den norska byggbranschen. "

Föreningar överens om att pappers översvämningar som byråkratin planeras inte kunde fortsätta, men är förbryllad och mycket viktigt att det var i stället etablerat enklare ansökningsförfaranden anpassade så begränsade åtgärder som VVS är. Ett annat alternativ skulle vara att inrätta grundläggande kompetens anser de tre organisationerna, som fruktar resultaten när "vem som helst kan göra vad som helst" inom ett betydande och utmanande marknadsområde.

- Vi tror att husägare själva är intresserade av att ha ett badrum som inte läcker, och att de därför kan ta självständigt ansvar för att åtgärder i sina egna hem utförs av personer med kompetens inom detta område, skriver ministern som svar på den kritiska röster.

House & Property har tidigare tittat på kvaliteten på renovering arbete som utförs av proffs och amatörer i sina egna hem. Många anser detsamma som ministern i det här fallet: I ditt eget hem är du väldigt angelägen om att göra allt rätt. Medan en professionell vid upptagna tider kommer att få jobbet, kan husägare leva med sina lösningar under de närmaste tjugo-trettio åren.

- Den lilla näve användbar amatör kan göra det lika bra som fackmannen eftersom han kan läsa manualen och har mer tid. Står det att han skulle bära en millimeter smørembran, lägger han på en millimeter, säger Mycoteam fukt och röta expert Allison Mohn Jenssen till House & hem när han blev intervjuad om amatör expertis 2008.

ADVERT

Mest populära