All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Creative Creep

Det finns många trick-tricks för att få en personlig touch på barnens rum. Ta dina barn till det roliga och leka med olika färgtekniker för att skapa helt unika väggdekorationer.

Cool Stripes

Knivskarpa ränder är en konst i sig.

Dekorativa ränder i olika färger gör det roligt i ett barnrum. Skulle du måla randar är det ett knep du borde veta för att förhindra vilande krypning under maskeringstejpen och skapa ojämna kanter.

Hur man får skarpa ränder på väggen:

Färg bakgrundsfärgen på hela väggen och låt den torka. Använd maskeringsband för att dela upp var du vill ha randar. Försegla bandet för att undvika att falla under och skapa oegentligheter. För att göra detta målar du över bandgränsen med bakgrundsfärgen, inuti området får du den andra färgen. Färgfärg och ta bort tejpen så snart du är klar.

Väggnamn

Det finns en frimärke med sitt eget namn på väggen.

Det finns få saker som gör rummet mer personligt än att skriva namnet på väggen! Här är många sätt att gå vidare och det får lov att vara kreativt.

Här är ett sätt att måla väggnamnet:

Använd en linjal och penna och gör en tunn linje på väggen för att få bokstäverna i samma höjd. Skriv sedan bokstäverna med maskeringstejpen på väggen. Applicera färg över maskeringstejpen och det omgivande området. Använd väggfärg. Ta försiktigt bort maskeringsbandet omedelbart efter avslutad målning.

Dekorativ motiv

Endast kreativitet sätter gränser för vad du kan måla på väggen i barnrummet.

Måla ett dekorativt motiv i en cool färg! Här kan bara kreativiteten sluta. Du kan måla någonting! Vad sägs om en blomsterbädd, en stjärnhimmel eller minemanns favoritdjur?

Du kan självklart använda mallar om du hittar den eller du kan skapa din egen. Så här:

Hitta ett ämne du gillar. Skriv ut eller dra motivet i den storlek du vill ha. Skapa din egen

stencil genom att klippa ut figuren, så konturen är kvar. Fäst stencilen på väggen

med maskeringstejp. Använd en penna för att dra längs kanten. Applicera färg inom

penna strängar, med en pensel som matchar motivets storlek. Använd maskeringsband

vid behov.

ADVERT

Mest populära