All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Kreativa kryp

Att bo i det lilla utrymmet gör det omöjligt står som fritt när man ska möblera.

Men med några smarta grepp och tricks kan du faktiskt skapa ett hem där du kan stanna över tiden.

Och du inte har litet utrymme, sätta kanske pengar begränsningar för vad du kan få - och sedan budgetvänliga lösningar i det inre en nödvändighet.

Cecilie och Asger saknade både utrymme och pengar. Men vad gör du? Det finns otaliga möjligheter för vad du kan få i ett hem, om du bara lyser alla möjligheter där ute.

Paret studerar företagsekonomi i Århus, och en något svaga elev ekonomi har tvingat fram rättvisa och rimliga lösningar. När du har smuts på inredningen och samtidigt är en student med en begränsad budget, måste du tänka annorlunda.

Gör mycket själv

Flera av heminredning har paret gjort sig själva. Och om de inte har gjort dem själva, har de använt människor som de vet som har kunnat hjälpa.

- Vi har tur att Asger fader har sin egen verkstad. Där svetsade de två både soffbordet och vårt skrivbord. En billig lösning.

Bonusen är att de har fått något som alla andra inte har.

"Det är coolt att ha något helt unikt", säger Cecilie.

EGENPRODUSED: Paret har gjort några av möblerna själva. Skrivbordet är bara ett exempel. Foto: Tia Borg Central

smart lösning Cecilia och Asger vid matbordet från Ikea. Stolarna är från biva. dk. Den vita är från Charles & Ray Eames, och är en klassiker som de kan ha länge. Enkla lådor på väggen ger ett mer luftigt uttryck än skåp eller hyllor. Foto: Tia Borg Central

I SOFA: Kuddarna är från Ikea och mattor från Ilva. dk. Bordet i trä och järn har Asger svetsat sig. Foto: Tia Borg Central

Thinking funktion

Cecilie förändras ständigt på insidan av den lilla lägenheten. Soffan är gjord av en madrass och fyra pallar från svärfaren. Flickvännen måste vända sig till Cecilie och ständigt få nya idéer och stöder vanligtvis sina projekt. Tja, med några undantag, förstås.

- Så länge som det hon tycker är funktionellt, är jag nöjd. Vi har inte tillräckligt med utrymme här, saker måste användas till någonting, säger han.

Drar på loppmarknader

lekfullt KÖK: Köket har inredning från HTH. När paret flyttade in i lägenheten var det en korkbeläggning på golvet. De har bytt dem med ett ljust trägolv. Foto: Tia Borg Central

målade i Splash Zone: Med lite svart färg bakom diskbänken har Cecilie skapat ett dekorativt litet hörn. Foto: Tia Borg Central

Cecilie stora hobby är att gå till en loppmarknad, och hon tar ofta upp Asger.

- Jag blir bra på att göra fynd. Till exempel, den vackra gamla setlåda jag fick för hundra dollar, säger hon.

- Ja, men det var inte så bekvämt att få stå på byrå i korridoren.Jag var tvungen att hänga upp den så att den inte rullade varje gång vi öppnade en lådan, han pressade in från sidlinjen.

Säljer bort

Asger är glad att Cecilie är lika bra att sälja saker som att köpa. Paret har inte råd att köpa ny hela tiden, och det finns inte plats för mycket förvaring i lägenheten.

De lagringslösningar som finns, de har skapat sig själva. Såsom hyllar upp taket i korridoren och bakom sovrumsdörren. Bra retention när du bor stramt är viktigt. Använd endast alla tillgängliga ytor.

Vissa grenar fungerar som en klädhylla.

- Jag släppte dem med mig hem från skogen och lät Asger svetsa två hållare, som skruvas på väggen. Nu verkar grenarna flyta. Asger har den lilla filialen, och jag är den stora, säger Cecilie.

Paret är bra att tänka på alternativa lösningar: En trähand från Hay och en tygduk fungerar som en lampa i vardagsrummet. Ett stålnät utformat för att sätta golvvärme har blivit en cool anslagstavla i sovrummet.

Målningsväggar och föremål

Den inspiration hon finner i bostadsbyggnader och Instagram, men hon ändras också i inredningen enligt årstiderna.

FRÅN SKOGEN: Klädstället gör det enkelt att välja dagens klädsel. Dekorativt är det också! Foto: Tia Borgsmidt

TENKLÖSNINGAR: Väggar är till användning, även bakom dörrarna. Här är parets hyllor. Foto: Tia Borgsmidt

MORSOM LÖSNING: Ett stålnät utformat för att sätta golvvärme har blivit en cool anslagstavla i sovrummet. Foto: Tia Borgsmidt

- Förra sommaren ville jag få allt allt gult, men när vintern kom, verkade den gula färgen helt fel. Lyckligtvis var det snabbt och enkelt att måla över med sprayfärg ", säger Cecilie, som gav den gula Ferm Living-kurvan en svartlack.

Upptagen att inte kasta

När hon blir uttråkad föredrar hon att ge sina saker en liten uppgradering istället för att kasta dem. Således har en Lene Bjerre lampa återupplivats med kopparfärg och en ny skärm, medan en gammal pall har fyllts helt med marmorolja ovanpå.

Men en sak som Cecilie drömmer om när hon inte kan göra sig själv, det är en stor golvlampa från Verner Panton.

- Men jag måste vänta tills vi flyttar hem och har mer pengar - och mer utrymme.

Läs också:

Interiör butikerna måste du klicka in.

Förnya köket på en låg budget.

FIN DEKOR: Hylla i köket är från Net, serveringsbrädorna från Søstrene Grene och bordsskäraren i kork från Ferm Living. Dukduken i filten är hemlagad. Foto: Tia Borgsmidt

I NY DRAKT: En gammal avföring är målade och dekorerad med marmorolja. Foto: Tia Borgsmidt

Restaureringen av köket kostar 500 kronor.

ADVERT

Mest populära