All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Creative Compost

->

Foto: Colourbox

Foto: Damm

Det är dags att städa trädgården efter vintern. Fishy stauder ska avlägsnas, urtagda lövträd tas bort och buskar beskärs. Men var ska du göra allt avfall som har ackumulerats? Naturligtvis, i komposten!

Och om du inte har kompostbinge redan är det snabbt att få en. Allt du behöver är lite kreativitet. Här är sex förslag på kompostbingar:

Flettebinge

En kompostböjning av flätade grenar är både vacker att titta på och helt gratis. Men var beredd att ta lite tid att göra denna variant. Du kan använda kvistar från träd som hassel, pil, säl, björk eller roe. Vrid tjocka grenar i marken - du kan välja om du vill forma böjningen som en fyrkant eller en cirkel. Använd långa, smala grenar och vänd tills du tror att böjningen är tillräckligt hög.

Kartong och nätning Vissa gamla kartonger och lite kyckling kan vara en rimlig men inte så vacker kompostbinge. Slå ner fyra högar för att bilda en fyrkant. Slå kycklingnätet runt pinnar och fest, men lämna en av sidorna öppna. Klä in insidan av bingen med två-tre lager av utfällda kartonger.

Halmbollar

Om du har tillgång till halmbalar, kan du snabbt göra kompostbinge av sju stråbollar. Gör tre väggar genom att sätta halmbollarna två i höjd. Den sista stråbollen placeras framför öppningen. Stöd bollarna genom att slå ner några fålar längs varje vägg.

Bild

Om du har gamla slitna bildäck som du inte lyckats bli av med, stackar du dem på toppen av varandra i trädgården och tipset! Du har kompost binge.

Sekkebinge

En bomullspåse som är fäst på fyra stift eller metallstavar kan vara en snabb och billig kompostbinge. Det är inte den vackraste varianten, men för att det är lätt att sätta upp, är det också lätt att gömma sig under en bit busk.

Idéerna är hämtade från boken Kompost från Damm Forlag. Du hittar den och andra trädgårdsböcker i Vi i Villas Bookstore.

ADVERT

Mest populära