All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Gjorde hytteparadis 200 år gammal bondgård

Down-bu-r-genen Ro-LIG-likriktande innan Åna-Sira är en smal väg porcint GER efter en slät-scoured vagga över hängande. Det är lätt att köra förbi den vildvuxna engenen, som är en gam-mel turn-te-mark. Nedan, i en back-down till van-net, ger den den gammaldags Bak-ke-ly. Under de senaste 20 åren är det rätt plats för en underbar semester med livpuls för Liv, Oluf och deras fyra döttrar.

Fick rinnande vatten

Hit hittade Liv och Oluf Bjørndal sätt-en ner innan-s-te gången en no-vem-ber-dag i 20 år säger-it. Det fanns något om landsköna husdjur som den oväsentliga akten på de två. Att huset var långt ifrån i en idyllisk miljö drog de sig ur skulden. De var unga och visste inte vilken typ av arbete de gjorde. Det var lika bra, annars skulle de knappast ha blivit Bakkelys nya e-e-re.

- Inlagt vatten, det var inte här. Med fyra dödsfall blev det en out-of-call, för-count Oluf.

- En av de saker vi gjorde var att återrena brunnen för att lägga vatten till bad, toa ljus och dusch. Det var en stor dag för oss alla där ute - bara en ri-ves, skrattar Liv.

  • Bild 1 av 19

Mellan höjder och berg: Det klippta berget gör Bakkely lekfullt och äventyrligt.

Räddningssvar: Tänk dig att ditt hemmalag hängde ihop i 20 år! Liv och Oluf var svärfaren med Gamle-trehuset. Med åren har de fått en ex-ten-se.

Klenodium: Stenstegen är förvrängd och markerad av tidens tand. Det är tillåtet att vara, som en påminnelse om husets ålder. Lägg märke till glaset i bältet.

Efter terrängen: Under vissa ormbunkar uppträdde gamla växter. Trädgården följer från den gamla av terrängen och är byggd i terrasser med grova bergarter.

På gammal väg: Bröstvårtpumpen till brunnen var flitig i bruk tills vatten tillsattes till Bakkely.

2: Frisk havsluft blir översvämd i skydd. Krak-ken från 1965 tillsammans med. Blomman kan blomma efter Livs mor.

Kosekrok: Skyvesengen och Telemarkbordet är charmiga skatter som finns på en mässa. Sängen används som en soffa för tv-visning av hela familjen.

Fina kontraster: Tecknet fungerar som en solid vitamininjektion trots att meddelandet är av mindre hälsosam typ. Vasen är efter Livs föräldrar från Namsos. Skåpet efter Livs mormor hämtades från en källare. Eva stolar av danska möbeldesigner Bruno Mathsson.

Kära minne: Spegeln är efter fostrets mor till Livs mor. Livet kan fortfarande komma ihåg sin egen spegelbild som barn.

Gamla minnen: Telefonen har Olufs mor skrikat mycket in, ett roligt barndomsminne. Timmerväggarna blev deras plan, därför det grova uttrycket. De sätts in med linolja.

Förnyelsebelysning: Blandningar med dagsljus översvämmas genom rymdminer som kan hällas på kalla vintrar. Den så kallade gruppen av dansming-ki-tek-ten Svärmor har varit hos Liv och Oluf i sin dag i Trondheim.

Ett så kallat rum omvandlas till ett matsal, med tillräckligt med utrymme för ett så långbord. Sher-Ry-li kö har Oluf la-get.

Bra och gammalt: Stolen som tillhör soffgruppen har fått nytt liv med ett nytt drag. Kistan användes ursprungligen för lagring av trä och koks.

Till fro-diet: Cook-ke-net har en rak ut till en varm fro-diet. Den trefärgade genen på inn-red-nin-genen är en varm kontrast till blåbonden på vägen.

Gamle och moderliknande-nytt-passar bra in i det gammaldags småskaliga. Liv har varit ihop i många år.

Inbyggd. Den klassiska sänglösningen är platsbesparande. Krukan efter Livs mormor i Namsos har antagligen varit flitigt använt som nattpott när det var vanligt med utedo.

En överraskning: Skåpet i köket är troligen byggt på plats i sin dag. Det emaljerade tecknet hittades när röret renoverades. Det har använts för att försegla röret med. Efter en noggrann tvätt var det så bra. Skåpet är original.

Här är mer än berg-le-ne som är brat-te. Det är bra att vara i gott skick i gamla hus.

Nya tider: När högt tak var mörkt och rå. Det konverteras nu till sovrum. Parafinlampan är efter Livs föräldrar.

Ljusa färger

Gam-le hu-uppsättningen består av två delar. Den äldsta är från 1830, medan den andra är byggd 1855. Skalarna är brand-ba-re. Den nya glassen har ett finhackat timmer, som nu når ut på lager av spel. Eldstålen är byggladdad i en mer grovkull med en yxa.

För unga paret blev läroplanen plötslig i 20 år.

"Vi är verkligen medvetna om att omhöjning av ett gammalt smälthus ger oss mycket arbete, mer än vi trodde - de var i framkant", säger Liv . Hon är den som har bytt pjäserna. Gubbarna har fallit i ljusa, nor-dang-färger, vilket är ton-ton från rum till rum. Således kommer de ojämlika rum-med-höga rikedomarna till varandra.

- För att ett rum ska vara bra att vara i måste det ha mycket ljus och vara omarbetade med varandra. Exceptionellt, det är en bra idé att få mer trä i mörka nya. En av vardagsrummen har ljusa, mer som ett levande. I spelrummet har vi fyra-fem lager ta-pet. Vi har blivit handhänt med na-tur-lig lin-ol-je.

Räddningssvar: Tänk dig att ditt hemmalag hängde ihop i 20 år! Liv och Oluf var svärfaren med Gamle-trehuset. Med åren har de fått en ex-ten-se.

Fina kontraster: Tecknet fungerar som en solid vitamininjektion trots att meddelandet är av mindre hälsosam typ. Vasen är efter Livs föräldrar från Namsos. Skåpet efter Livs mormor hämtades från en källare. Eva stolar av danska möbeldesigner Bruno Mathsson.

Nya tider: När högt tak var mörkt och rå.Det konverteras nu till sovrum. Parafinlampan är efter Livs föräldrar.

Fryst trädgård

I trädgården har de mellerror, epiler, päron, plommon, rev, solbär, Kirse-Seed bär och brin-ge bär. Kir-se-farm-re-la lämnar Oluf sher-ry-li-off. Trädgården är brant, han måste sätta lejonet i bruk så det växer inte igen. För livet är det att stjäla med stau-de-be-de-ne-re-me-di-ta-sjo.

Att ta hand om sig själva har blivit ett uttryck för ett bra liv som de handlar om.

- När vi kom hit, är det som att komma in i en annan värld - vi är senkrympande och krympande.

1: Bak-ke-ly har alltid varit ett vilseledande projekt för Liv och Oluf.

Mellan höjder och berg: Det steniga berget gör Bakkely lekfullt och äventyrligt.

ADVERT

Mest populära