All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Skapa egna bordplattor

Möbler kan vara tidlösa, men tyvärr är de lätt att bära. Bord är extra benägna och ett sätt att skydda möblerna är att använda bordsskivor.

Kommer att inspirera till återanvändning

Designern och bloggaren Sofia Brolin fortsätter att samarbeta med limtillverkaren Casco 2014 och visa nu exempel på hur man gör personliga bordsplattor.

Gör bordsplattor med önskade mönster eller mönster, du kan både skydda möblerna och miljön samtidigt som du skapar egna dekorativa element.

Ett bra sätt att imponera på gästerna lite extra! De hade knappt kommit över sig själva.

- Jag vill ha inspiration för mindre användning och kasta. Du kan skydda ett bord mot onödiga spill genom att göra personliga bordsplattor för glasögon och flaskor. Det är bara fantasin som begränsar hur bitarna kommer att se ut. Mitt tips är att hitta böcker på loppmarknaden. Om du inte vill använda böcker kan du bläddra i tidningar, använda tapeter, tjockare presentkort, mönstrade ark eller ett foto, säger Sofia Brolin, designer och blogger.

Du behöver

Böcker eller veckotidningar med fina bilder, runda bitar av hård kartong eller gammal glasbas av kartong, sax, färg, borste och Casco RX Aqua. Casco RX Aqua kan användas på papper och pappersmaterial.

Gör det

1.) Skär ut bilderna något större än kartongbitarna. Stryk ut limet i ett jämnt lager över hela pappersarket. Placera bilden på kartongen och gnid försiktigt så att hela bildytan passar bra.

2.) När limet har torkat och bilden har fastnat, skära bort överkanten av bilden.

3.) För glasskiktet att tåla fukt och inte brytas, borsta en skikt skyddande färg för papper över hela bilden och bortom kanterna.

Välj rätt adhesiv typ

Casco RX Aqua är ett lim för hem och kontor. Det vattenbaserade foto- och papperslimet används för att göra bordsplattorna.

- Fördelen med RX Aqua är att den är transparent, luktfri och krullar inte papperet. Den har en inbyggd limspridare som enkelt fördelar limet, vilket passar bra med de material vi brukade göra bordsplattorna. Sprid lim med ett jämnt lager över ytan, lägg sedan pappersstycket och försiktigt gnida så att hela pappret är ordentligt fastsatt, säger Lena Eliasson, produktchef på Casco.

ADVERT

Mest populära