All egendom: trädgård, kök, inredning >> Gör Det Själv

Skapa din egen skohylla

sätta skor i höjd är ofta det bästa alternativet om du har liten hall som inte tål mycket skräp innan det blir kaotiskt. Både i nya och gamla hus är entrén vanligen ett litet rum som inte ser ut som praktisk garderob för både skor, påsar eller ytterkläder.

I detta hem från början av 1900-talet löste ägarna utmaningen med lite utrymme för sin samling genom att designa sitt eget skoskåp. Kvinnan i huset, Tonje Bergmo, fick plötsligt en ljus idé om att göra en plexiglashylla monterad på en vitmålade MDF-platta. Den luftiga hyllan ger gott om plats för fler par skor. Sandblästrade plexiglasplattor är fastsatta på baksidan av MDF-plattan. Allt beror på en ståltråd från Ikea i spetsen. Ursprungligen är ståltråden från Ikea en upphängning för gardiner.

De Borrar Pillar görs hål för ståltråd, som är trädd genom de åtta glasplattorna, så att hyllan som hänger fast på väggen. Hylla har olika höjder. I botten finns utrymme för stövlar och booties. Topphylla ger förvaring för påsar. I botten finns löparskor.

Skoskapet är lätt att göra själv. Dessutom är "möblerna" dekorativa när skorna är snyggt placerade på hyllan.

Konsumentinformation

Plattformshyllor från Plastkompaniet

www. plastföretag. nej, telefon 23 28 90 30

Stålväv, original gardinfjädring från Ikea

www. ikea. nej, telefon 815 44 000

Vaierlås från Clas Ohlson

www. Clas Ohlson. nej, telefon 23 21 40 00

MDF-platta från Byggmakker

www. Byggmakker. nej, telefon 24 04 56 00

ADVERT

Mest populära