All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Skapa din egen utekök

familj Dybro Skellefteå skulle utnyttja utrymmet bakom serien av sitt hus, och byggde en utekök intill grillen.

Projektet tog en och en halv till två veckor och kostar ca 3500 US $ - inklusive allt material, mixer, handfat och anslutning till en trädgårdsslang

Du kan läsa mer om hur de skapat sin egen utekök:

utekök mål: < 999> Köket byggdes i måtten 196 x 56 cm. Betongbänkskivan är 200 x 60 cm. Det används vanliga hylla längder på 45 x 95 mm för att bygga ramen. De långa och korta sidorna är byggda med rupanel, 21 x 45 mm. 1. Hur man bygger ramen

Vi började bygga en ram med längderna. Då vi funderade både ramen och skogen för långa och korta sidor av impregnerings primer olja, vit grundfärg och avslutade med två lager lasurmaling.

Läs också:

9 livsmedel som förstör din sömn

Har du problem att somna, kan det vara så att en av dessa nio livsmedel är skyldig.

Vi fixerade brottet med skruvar och lämnade ett 42 x 37 cm främre rum. Genom öppningen är det lätt att komma till verktygen på lagringshylsan.

2. Hyllan och locket

I utomhusköket finns en hyllplan på 120 x 56 cm av hyvlat trä, 120 x 22 mm.

Vi skulle inte ha utsatt gångjärn på utekök, så därför har vi skapat en lucka som kan öppnas - det döljer bassängen som samlar vatten från avloppet i diskhon.

Locket är fäst på ramen med magneter så att den kan lyftas bort.

Läs också:

Bygga säkra badrum

Alla våtrum och speciellt badrum kommer att utsättas för ånga genom till exempel duscha. Om du vill bygga en säker och fuktsäker badrum och våtutrymmen, där ...

Efter montering vi målade alla skruvskallar att göra dem så diskret som möjligt.

3. Betongbänkskivan

Vi började genom att göra en form i plywood med måtten 200 x 60 cm, och sedan blandades vi ca. 125 kg fin betong. Vi hällde diskbänken direkt i bänkskivan, det var det enklaste sättet att få ett hål i rätt storlek.

Läs också:

Vad är den bästa utformningen av köket?

En effektiv arbetsplats i köket gör vardagen enklare. Men vad är den bästa designen?

För att göra hål för mixern, använde vi en shampooflaska av lämplig storlek. Vi förstärkte bänkskivan med förstärkningsnät för att göra det stabilt.

Dessa vi skär till rätt storlek och tog ut hålen till diskbänken. Därefter tog vi bort luftbubblorna med en hammare och lät bänkskivan vila i två till tre dagar.

Tips!

Bind armeringsnätet med ståltråd eller fäst det med krokar så att de inte "hamnar igenom" när studsar ut luftbubblorna 4. Bekväm tvätt

Till utomhusköket har vi anslutit en vanlig trädgårdsslang med ett badkar under diskbänken som tar avloppsvattnet.Baren är dold av en lucka.

The sink - Boholm - köpt på Ikea för $ 395. Blandaren är en billig variant av Coop, men det är inte avsett att lämnas ut under hela året, så vi tar det på vintern.

Detta bör tänka på innan du börjar:

Plats: Ha utekök nära ingången till köket (om du har)

  • Satsa på hållbara material för köket kommer att vara utomhus året runt. Välj ett flyttbart kök på hjul om du vill ta det in på vintern.
  • Gör mer mat med en portabel kokkärl på ditt utomhuskök.
ADVERT

Mest populära