All egendom: trädgård, kök, inredning >> Gör Det Själv

Skapa din egen mosaik spegel

Här är spegeln du kan skräddarsy för badrummet. Du bestämmer dig för färgen på mosaiken som omger spegeln själv. Och här är urvalet bra, för glasmosaik finns i alla tänkbara färger, från vit över svart till guld.

Här har vi använt några dyrare typer, men de är tillgängliga i flera prisklasser. Du bestämmer storleken på spegeln och ramen. Här är ramen ca 9 cm bred.

Spegeln är en speciell våtspegel som är belagd med backing-filmer. Det skyddar en inbäddad spegel mot t.ex. sur fukt attack från baksidan.

Spegeln är betydligt dyrare än en vanlig spegel och kan köpas från en glasmästare.

Solid fjädring

Var noga med att göra beräkningar, så spegeln och mosaik storlek passar storleken på träskiva. Då behöver du inte klippa till klipporna. Till spegeln har vi använt 650 glasmosaikbitar.

Den färdiga spegeln väger mycket och måste därför ha en fast suspension. Välj några fasta ögonskruvar, och fäst en stark ledning eller, till exempel, 2 mm metalltråd mellan dem.

Läs också:

10 saker du kan göra från saker som du aldrig använder

De flesta av oss har saker i lådor och skåp som används sällan eller aldrig, utan att nödvändigtvis skräp. Här är 10 idéer för vad du kan använda ...

Om du har placerat två plastkuddar i botten av spegeln, det hålls något ut från väggen, utan att repa väggen.

Vi har använt detta:

• Glasmosaik från Bisazza, priser från ca. 825 (och till 2500 kr) per. m2. Bilderna visar "Arcobaleno" (beställningsobjekt).

• 47 x 55 cm 18 mm vattentät plywood

• Våt Spegel, 39 x 47 cm

• Självhäftande

• Injekteringsbruk

Vidare

• Maskeringstejp

• Rivjärn

• Gummi tätningsmedel för att spegla

• Gummi gemensamma Brett

• svamp

Totalpris pris~~POS=HEADCOMP: Ca. 800 SEK ingår ca. 300 kr för mosaik och 300 kr för spegeln.

Läs också:

Spela med färg!

Målning med skolmålningar är både utsökt och dekorativt. Gamla köksskåp eller en sliten dörr får ett helt nytt utseende med färgen. Dessutom får du en ...

1. Använd en bit papper som en spegel. Lägg den på webben så att den gränsar till en ledning. Dra ut plywoodplattan i önskad ramstorlek.

2. Bredden på en ram på en träskiva. Se till att den ligger i en vinkel. Placera en remsa av maskeringsband på insidan av blyertslistan så att det inte finns något kakelklister under spegeln.

3. Klipp ut glasmosaiken i remsor. Fastsättningen av rutterna är lättast att styra när mosaikplattor sitter på nätet, så se till att de inte faller av.

4. Blanda skivan av en konsistens som tjock yoghurt. Sprid ett smidigt lager av tandborste. Du behöver inte se träbrädet, men dina tänder kommer att klia sig mot det.

5. Lägg till glasmosaiken på albumet. De borde gå om 2 mm över kanten. Ju mer exakt du sätter det, desto vackrare blir kanten. Rengör överflödigt klisterlister från sidorna och mellan mosaikerna. Låt rammen torka.

6. Applicera ett tunt lager av kakel lim på sidorna av ramen. Lägg försiktigt på remsor av glasmosaik. Låt det torka.

7. Lägg till vertikala ränder gummipolar där spegeln ska vara. Använd en med extra hög fästning, t.ex. Sikaflex eller Cascos Marine & Technology.

8. Blanda tätningsmedlet enligt instruktionerna på förpackningen. Rör om glasmosaikspånen i diagonala rörelser med en gummipanna.

9. Det överskjutande tätningsmedlet är lätt att torka av med en snittad svamp. Torka över.

Motsats möter: Spegelnas varma färger ger liv åt badrum som ofta är i neutrala färger.

ADVERT

Mest populära