All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Skapa egna mini växthus av läsk flaskor

För vissa kan småhus av panteflaskor vara en välbekant sak, men för trädgårdsmästaren Anders Nordrum bakom bloggdatorn. Nej, var det något nytt?

På bloggen förmedlar han och hans fru kunskap om hur man får ut det mesta av jorden på ett hållbart sätt. Bloggen är inspirerad av det ryska traditionella jordbruket och de ryska köksträdgårdarna.

Under en resa till Ryssland såg han att de ryska bönderna hade satt läskflaskor över plantorna - ett enkelt och billigt sätt att göra mini-hem.

  • Med detta trick får du större och starkare växter

På detta sätt skyddar flaskan från vind, frost och insekter samtidigt höja dagstemperaturen ökar tillväxten och förhindrar onödiga stor vattenförlust från löv och jord.

- Det är en bra lösning för att öka tillväxten på våren och för de varmhjärtade växterna framöver, säger Nordrum.

Han påpekar att det fortfarande finns några saker man måste tänka på:

- Använd mini växthus tills du är helt säker på att nattfrosten är över. Det är också lämpligt att vänta på en regnig dag eller en natt innan du tar av minidrivhuset, om övergången inte kan vara för plötslig.

För att skapa det:

1. Ta en 1,5 liters läskflaska och klipp av botten.

2. Dra flaskan över plantan och skruva den i marken.

3. Voila! Så enkelt har du en mini-enhet. Använd korken på flaskan för att ventilera på heta dagar.

  • För att lyckas med kökets trädgård

Foto: Anders Nordrum

Kommentarer

När du kommenterar använder du ditt riktiga namn. Var objektiv, respektera andras åsikter och kom ihåg att många läser vad du skriver. Brott mot reglerna kan leda till uteslutning.

ADVERT

Mest populära