All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Skapa din egen golv konst

"Waterjet" är det spännande sättet att göra golv. Vad sägs om att få ett golv som ingen annan har?

Det kan vara en rosa Hollywood Walk of Fame-stjärna, eller dra din idol i sovrummets våning. Det kan vara en söt bild av en katt eller papegoja i barnrummet golv, eller så kan du ge en originell present till en vän - ett fotografi omvandlas till golv konst hängande på väggen.

Waterjet kan också ge dig ett elegant design golv med kant.

Knivskarp vattenstråle

För nu den mest företagskunder som har öppnat sina ögon vad vattenskärning kan tillföra golvet och miljön i profileringssyfte. Polyflor har god erfarenhet av att göra denna typ av snidningar till golv men har inte marknadsfört den till den privata marknaden.

i cirka 20 år, de har använt teknik som klipper ut allt från barn motiv och logotyper, till den finaste konsten i golvmaterial, som vinyl - och det med största precision.

- Vår Manchester-fabrik skär ner motiv från bilder eller ritningar som vi skannar och skickar till dem. Golvmotivet skärs ut med en mycket tunn vattenstråle som skjuts ut ur ett munstycke under högt tryck. Vattenkolonnen är som en nål. Det kan klippa genom stenen om du vill, säger Jan-Erik Jørgensen, chef för Polyflor.

Strålen från 0. 1 mm är så skarp att fabriken har skydd runt maskinen med de infraröda detektorer för att undvika olyckor. Avdelningen som utför detta arbete är Polyflor Design Service.

Creative golv

Kund som vill ha en privat, personlig design förkroppsligas i golvet på väggen, kan komma till Polyflor med en ritning eller en skiss och få hjälp att ytterligare bearbetning av bilden, om de så önskar.

- När vi har kommit överens med kunden om det slutliga motivet, ingår vi ett skriftligt avtal med kunden om produktion. All vattenstråle måste godkännas av kunden, säger Jørgensen.

Polyflor har bland annat gjort karikatyrer av Beatles och Einstein. Men för det mesta är sådana motiv gjorda för användning på golvet. Illustrationerna är anpassade till golv i samma material.

- Materialet är något dyrare än andra våningar. Det är främst det arbete du betalar för. Men det finns vanligtvis inte många kvadratmeter som behövs för att få denna typ av motiv. Ju fler färger, desto dyrare blir det, säger han.

Många företagskunder

Vanliga kunder är företag som vill ha en spännande entré till receptionen. Och många vill ha logotyper på golvet, som Krogh Optikk. Restaurangkedjor använder ofta olika symboler på golven.

- Vi säljer mycket vattenstråle, inklusive båtar. Det finns de som vill ha kompass till skeppsgolvet. Namnet på båten som M / S Frida, som det är populärt att ha ingjutit i golvet, säger VD för Polyflor Norge.

Design och färg bidrar positivt till komfort och välbefinnande för patienter genom att skapa ljus och zoner. Därför har sjukhusen också använt golvbilder. Motiven kan också fungera som informationsskyltar och ge säkerhetsinformation. De gillar golvnivån.

- Sjukhus kan önska barnmotiv, som en bild av en lejon, till sjukhusets barnavdelning. Till exempel har en barnavdelning lagt ett paradis som golv.

Du kan också få ränder som visar vägen till röntgenavdelningen eller vad som helst.

- Skolor använder också golvbilder som trollkarlar. Vi kan göra gränser och ornament, säger han.

ADVERT

Mest populära