All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Skapa ditt eget träningsrum

Foto: Colourbox

->

Foto: Colourbox. Med TV i gymmet kan du träna för instruktionsfilmer.

Med ett separat gym i källaren eller på vinden, behöver du inte tänka på dåligt väder, lång restid till fitnesscentret eller renhet i garderoben. Men det räcker inte bara att sätta en roddmaskin i ett ledigt rum, du måste se till att rummet är lämpligt för träning.

- Det ska finnas ventilation där, antingen i form av ett fönster som du kan öppna eller ett ventilationssystem. Det är en fråga om att svettas mycket, och då är det viktigt att få frisk luft ", säger Trine Sigurdssøn på Training Partner. nr.

Ta hand om golvet Om du ska arbeta med vikter bör du lägga ett starkt golv som tål förlusten av ett kilo tung hävstång. Det finns egna sportgolv avsedda för sådan användning. Det kan också vara lämpligt att ha mattor under löpbandet och annan utrustning för att skydda golvet.

- Det är bekvämare att arbeta på golv som är lite mjukare, så om du har betonggolv i källaren där träningsrummet ska vara, överväg att lägga till ett mjukare golv. Med tanke på att det svettar en del i ett gym är det också lättare att rengöra golvbeläggningar än betonggolv, säger Sigurdsson.

Källa eller tak?

Också överväga platsen för gymmet. Även om du har en fri vind, kan det inte vara den bästa platsen för gymmet.

- Om du har ett hus på flera våningar, kanske du vill lägga till gymmet i källaren, med tanke på buller, säger Sigurdsson.

Men om du lägger till gymmet i källaren, kontrollera takhöjden först, Nina Marshall tror på Nordic Fitness.

- Stor multigym kan vara ganska hög, och det är viktigt att kunderna är medvetna om detta innan de köper produkten och börjar montera. Och om du vill ha en löpband bör du lägga till ca. 50 cm. till din egen höjd för utrymme för löpning.

Om du behöver träna på ett av de översta våningarna, föreslår Marshall att du tar hänsyn till buller.

- Om du tränar träningsträning, bör du överväga multigym med vinylbelagda viktblock istället för viktvattentvättar.

Hjälpmotivation

Ett annat viktigt ögonblick när du ställer in ditt gym är att ha en trevlig atmosfär.

- Även rummet kan vara ljust och lätt, och det bör finnas bra belysning i gymmet. Det ska vara trevligt att stanna där, säger Sigurdsson.

Du kan också minska dörrsticksminne med ljud och bilder. Varför inte ta en slitbana på en löpband när du tittar på Frustrated Moms, eller lyfter vikter medan du lyssnar på musik?

- Lägg till till valet av musik och TV. Detta kan bidra till att hålla din motivation uppe och TV kan vara praktisk för instruktionsfilmer ", säger Nina Marshall.

Konsumentinformation
Ifact, www.ifact. nej

NordicFitness, www. Nordic kondition. nej

Utbildningspartner, www. träningspartner. com

ADVERT

Mest populära