All egendom: trädgård, kök, inredning >> Konstruktion

Skapa din egen snickeriverkstad

En av fördelarna med att ha hem och egen egendom är alla möjligheter som det medför. Och för den naglarna kan det innebära att drömmen om en separat snickeriaffär kan realiseras.

Du kan använda ledigt utrymme, oavsett om det är ett loft, ett källarrum, ett fritt sovrum, ett garage eller ett uthus. Men för fredens skull kan det vara tillrådligt att hålla en verkstad med skyddade maskiner och mycket damm från vardagsrummen. Har du inte utrymme inuti, kanske har du utrymme ute? Du kan köpa färdiga byggsatser med uthus och små vardagsrum som till exempel kan användas till en verkstad. från Elsola design eller Hamco byggnad.

LÄS OCKSÅ: Vad ska snögubbe skålen fyllas med?

De flesta hobbysnekkers använder idag elektriska verktyg av något slag. Det kan därför vara bekvämt att ha eluttag på flera ställen i verkstaden.

När du väl har hittat en fri plats finns det många praktiska saker att tänka på. Även om garaget är tomt, kanske det inte är lämpligt för en snickeriaffär. Helst bör verkstaden ha värme och fuktighet som i ett vanligt hus.

- Trä är mycket känslig för fuktändringar, och en verkstad utan uppvärmning är fuktig och kan orsaka att träet vrids och verktyget för att rosta. Workshops i garage och uthus bör isoleras, inte bara väggar och tak, men golvet också tror författarna till Damm stor snekkerbok , en utmärkt bok full av tekniker, tips och projekt.

Kraft och säkerhet Bra arbetsljus är viktigt. Dra nytta av dagsljuset genom att placera arbetsbänken vid fönstret och använd även lämpliga arbetsljus, helst med rörlig typ så att du kan justera ljusstrålen där du behöver den.

De flesta hobbysnekkers använder idag elektriska verktyg av något slag. Det kan därför vara bekvämt att ha eluttag på flera ställen i verkstaden. Det gör det inte bara lättare att ansluta enheter där du behöver dem, men du behöver inte långa skidåkare som kan leda till olyckor i ett olyckligt ögonblick.

Det är viktigt att ta hand om snödans säkerhet. I ett oemotståndligt ögonblick kan olyckor ske snabbt, både stora och små. Då är det ok att ha en första hjälpen kit till hands. Också överväga om du inte ska få en släckare lättillgänglig. En workshop är efter alla fyllda med brännbara material, såsom flis och spån, olja och lack. Och har du trodde att elektriska verktyg används ofta, bör ha ett par hörselkåpor liggande så att du kan skydda din hörsel.

planlösning

Du behöver inte en inredningsarkitekt för att ge en snekkerbua, men det kan ändå vara en god idé att planera rummet du har tillgängliga så att du får den mest effektiva arbetsplats. Rita planlösning för en given skala och motsvarande skala utskurna mallar av arbetsbänkar, hyllor och skåp, maskiner och andra inventarier som kommer att få plats i verkstaden.Leda dig in i en lösning som är arbetseffektiv och utnyttjar utrymmet.

Goda arbetsytor och korrekt lagring är nödvändiga för att göra verkstaden effektiv. Med orden i verktyg och utrustning är det mycket frestande att gå in i snögubben än om den flyter över roten utan det minsta systemet.

- Frässtål kan till exempel lagras i ett träblock med hål borrade för att passa de olika stålarna. Gafflar kan lagras horisontellt eller vertikalt i ställen, som fall och mejslar. Det är lämpligt att lagra verktyg och delar för en viss maskin nära maskinen, som rekommenderas av Damms stora loggbok.

ADVERT

Mest populära