All egendom: trädgård, kök, inredning >> Innan Du Börjar

Lager tilstandsrapport

Du borde helst inte få några överraskningar på vägen eller efteråt. Förutom att det blir finare än du hade tänkt på förhand. Priset bör dock hållas på önskad nivå.

Då är statlig rapport ett oumbärligt verktyg. Kanske behöver du också hjälp för att göra det och beskrivningen.

Enkelt jobb

Det är inte svårt att skapa en egen statsrapport. Åtminstone på mindre projekt. Ett enda ark är tillräckligt. Gör ett formulär för varje rum och dela det in i tak, tak, vägg, fönster, dörr och golv. För Windows skapar du underramar för ram, ram och lista. För dörrarna skapar du indelningen dörrblad, ram och lista. För var och en av dessa delar av rummet beskriver du först tillståndet som det är nu. Vilken typ av material används, om det är rått, om färg eller pus flares av och så vidare.

Därefter beskrivs den önskade behandlingen. Ska någonting ersättas före målning, tapeter eller kakel? Vad ska ytan behandlas med? Har du valt ut en tapeter eller ska väggen målas? Och vilken färg borde den ha? Tips: Använd korrekta NCS-koder och oskäliga namn som "Snowflake", "Blue Veil" eller "Bolt Blue". Om du fortfarande använder en sådan färgbeskrivning måste du också ange vilken tillverkare som använder denna beteckning i sitt färgschema.

När planerar renoveringar se till att det finns några antikvariska riktlinjer för huset, höjden av nya livsrum är tillräckliga enligt reglerna och att det är möjligt att göra tillfredsställande utrymningsvägar från rum i källaren och inte minst från loftet.

En bra statsrapport och en exakt beskrivning av vilket arbete du vill ha hantverkare att göra är grunden för erbjudandet. Det kan vara värt att fråga om erbjudanden från två till tre hantverksföretag. Om din beskrivning är korrekt blir det mycket enklare att jämföra erbjudanden.

En framstegsplan där allt från leveranstiden på tapetet till när den enskilda hantverkaren har tid att komma ska sättas upp så att arbetet inte behöver starta för tidigt. En onödig lång period av renovering påverkar bara dig och din familj. Så var realistisk när du planerar.

Gör en bra dokumentation av arbetet. Det ger dig en ovärderlig hjälp under underhåll eller nästa gång du ska borsta upp. Använd ett ringsignal och ange beskrivningar av metoder, färger och andra saker som kan vara värda att komma ihåg. Klipp en bit tapeter eller membran och sätt in den i perme med tillverkare och kvalitetsinformation. Om en speciell spik har använts klistra sedan in den och skriv ner vem som har producerat den. Ju närmare du är desto lättare blir det nästa gång.

ADVERT

Mest populära