All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Lager enkel terrass trappa även

Små trappor kan vara användbara flera platser på fastigheten, både hemma och i stugan. En balkongdörr något över verandaen nedan kan kräva ett steg eller två ner till utsidan golvet. Eller kanske du behöver en trappa mellan två terrassnivåer eller från terrassen ner till trädgården. Det kan vara bra att kunna göra en enkel trappa själv.

- Alla trappor mellan terräng och terrass eller mellan två terrassnivåer ska vara så breda och ha så djupa steg att det också är bra att sitta på. Dessutom bör det vara öppen, så att vatten lätt kan rinna undan och träet torkar upp igen, skriver författarna till Den stora kabinen boken , som nyligen publicerades av Aschehoug.

Inspirational: "Den stora stugboken" är full av spännande idéer som du kan använda både i stugan och hemma.

Enkel stapeltrappa

En stapelstruktur är lätt att bygga och passar bra där marken är planerad, till exempel på terrassen. Här placeras en fångst ovanpå den andra, medan en robust stående plank håller vingarna på plats på insidan.

När du bygger en trappa på detta sätt, kommer bredden på skovelmaterialet också att öka stegens höjd. Använd därför grova dimensioner som ger en solid trappa och ha en bredd som ger bra steg. 48 x 173 eller 48 x 198 mm kommer att vara faktiska dimensioner av skovlarna.

- Åtgärder måste byggas om så stora dimensioner som möjligt, och inte fast bättre än att den följer alla markrörelser, författarna kabinen boken.

Fångster i längder som anpassas till de tabeller du ska använda för stegen. Använd kraftfull däck för trappan och dra åt dem i skovlarna. Lägg plankorna ut några centimeter på vardera sidan av vingen så att regnvatten kan droppa av. Om du använder ett 28 x 123 mm terrassebord, kan trappan ha en bredd på 70 centimeter. Om du vill ha större trappor, sätt antingen in en stödstråle eller använd mer kraftfullt material för stegen.

Läs också:

Nu kan du klippa skiffer med sax

med skiffer axel Minera du kan klippa och forma uteplats eller gångväg som du vill. Och bäst av allt: Du behöver inte vara stark för att ...

Handy blommor trappa

En sådan trappa passar bra som blommor trappa. Då kan du göra det så djupt eller som du vill, beroende på dina behov. Om du vill visa små burkar kan det vara möjligt med bara ett däckbord per steg, medan större burkar kan behöva steg i både tre och fyra bordbredder.

Om du vill låsa trappan till väggen kan du flytta den efter eget gottfinnande. Det kan vara okej när hösten kommer, speciellt om du har växter att bli overwintered. Då kan du helt enkelt flytta blomstrappen i garaget eller källaren och lämna plantorna där nästa vår.

Andra modeller

Vill du ha en trappa som leder ner till marken eller promenera längs en klippa, kan det vara lämpligt att göra trappan med två sluttande stringers och steg som är säkrade med pråm på insidan av kinderna.Hur man gör en sådan trappa kan du läsa om här.

Istället för pråmar kan du också använda block. Hur det är gjort, kan du läsa om här.

ADVERT

Mest populära