All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Skiktet ett ljusa starka run-in med betongblock

En uppfart kräver lite extra arbete om du vill att den ska hålla i många år. Bilar är tunga och däck som svänger och bromsar är en extra belastning. Detta ökar risken för att klipporna glider åt sidan om du inte ser till att kanterna är säkra.

Kantskydd ger dig möjlighet att skapa kantblock. Det finns stora, fasta betongblock som placeras i betong runt själva vägen. De håller de mindre beläggningsstenarna så att uppfarten blir ganska stark i många år. Men kantskyddet fungerar inte ensam.

Ett villkor att uppfarten kan vara i minst 20 år är att substratet är i ordning och byggt upp korrekt. Du måste ta bort det översta lagret av jord, så att det finns utrymme för en botten säkring slag, så ska du ha en stabil grus / bärlager, och så småningom en utjämning lager som blockerar laddas.

Det lönar sig att vara försiktig med marken. Detta förhindrar att enheten sänks och får körspår under hjulen.

Här är förberedelsen gjord för flera år sedan. Nu måste det stabila gruset endast anpassas så att ytskiktet kan fördelas och sten kan läggas i banan.

Läs också:

Ta bort lätta fläckar i rostfritt stål

Med dessa 3 enkla tricks kan du enkelt ta bort smuts och smörjmärken från rostfritt stål.

 • 30 bra tips för dig att lägga sten

Vi har använt:

Material för 25 m²

 • Betong
 • Border Block, 90 stycken (14 x 14 x 21 cm)
 • Natursten , till ca 1, 5 m ^
 • Torr Betong, 25 säckar à 20 kg
 • vibrations~~POS=TRUNC, 1 m ^

Sakkunniga Verktyg

 • Gemensamt Sand, 8 säckar à 20 kg
 • Stein Chopper
 • Plattvibrator vibrator~~POS=HEADCOMP
 • Möjlig . en lång väg

Mätning

1. Markera körbanans storlek med pluggarna i hörnen när du har mätt. Rita strängar längs långsidorna. Kontrollera att avståndet mellan strängarna är lika i båda ändarna. Välj önskad höjd på kontakten där nivån är högst.

Läs också:

därför vinäger ett mirakel botemedel i trädgården

Vinäger är en fantastisk rengöringsmedel, men visste du att vinäger fungerar även underverk i trädgården?

2. Överför höjden på de tre andra pluggarna. Det är smart att använda en lång vater när man ställer in höjden. Om du inte gör det kan du också använda ett rakt bord med en mindre vater ovanpå. Då är du säker på att beläggningen kommer att vara rätt.

3. Mät upp till hösten. Beläggningen ska ha en droppe på 2, 5 cm per meter. (Du kan gå ner till 1, 5 cm per meter, om du är försiktig med prestanda). Markera fallet på pluggarna och räta ut linjerna efter målen.

 • Här är hur man bäst rengör gatstenar

kanter

När du har mätt upp och sätta upp riktlinjer som markerar storleken på entrén, skapar du kanter.Det är viktigt att du använder stabila kantblock som säkerställer att plattorna inte glider. Här är kantkvarteren 14 x 14 x 21 cm.

Gräver en skiffer som är ca 35 cm bred och 25 cm djup. Det bör finnas plats för ett lager av markfuktighet i botten av blocken. Dessutom ska du ha ett lager på båda sidor för att ytterligare stärka kanterna.

Läs också:

För att lägga till en beläggningssten

Måla stenar kan du lägga till dig själv. Vi ska berätta för dig hur.

Det är lättast att köpa betongen färdigblandad som torr betong i säckar. Sedan lägger du bara till vatten. När man blandar betongen måste den vara så tjock att den inte flyter när blocken placeras i den.

1. Gräva en glid på båda sidor och tryck på bottenbrunnen med en stanspinne. Här är den gjord av en stolpe med handtag som ett styr. Häften måste vara ca 35 cm bred.

2. Se till att körningen är tillräckligt djup. Här borde det vara ca 25 cm från botten av tävlingen till strängen. Detta motsvarar höjden på kantblocket plus 10 cm. Blanda betong och fyll i ett 12-15 cm tjockt lager. Se till att den passar tjock.

3. Placera kantblocken i betongen och placera dem på plats. Det är viktigt att stenarna blir bra i betongen.

4. Kontrollera att modulmålet hålls, dvs målet på, till exempel. tre sidoblock är desamma (här är det 63 cm). Kontrollera också att kantblocken ligger horisontellt över längdriktningen.

5. Lägg betong på båda sidor av kantblocken när kanten görs hela vägen. Detta kallas en triangelgjutning. Det säkerställer att blocken inte kan röra sig sida vid sida.

6. Se till att betongen inte blir för hög i sidan av sten. Det måste finnas plats för både sten och skjutskikt över betongen.

7. Låt kanten blockera den sista mätaren så att de slutar med resterande beläggning.

Grunden

Nu är det dags att förbereda grunden. Här var den stora förberedelsen gjord tidigare - det övre jordskiktet avlägsnades och både bottenskyddsskiktet och det stabila grus / lagerskiktet lagdes på. Men eftersom det stabila gruset hade varit länge, var det nödvändigt att gnugga de översta 5 cm för att korrigera gruset. När stabiliseringsnätet är inriktat måste det komprimeras med en plattvibrator. Placera sedan efterbehandlingen på toppen. Det bör dock inte vibreras. Det är klokt att använda kantblocken för att korrigera. Skär ett rakt bord med hakan i hörnen så att den kan dras på kanterna. Bordet är gjort så laget får rätt höjd när du drar den på toppen.

1. Stabilt grus är fast. Tillägg extra grus om det behövs. Den är i linje med ett bord med hak i ändarna, så kanterna används som liries. Om gruset har haft en lång tid (som här) är det en bra idé att skrapa upp i topplaget först.

2. Komprimera substratet med en plattvibrator som väger minst 200 kg. Du måste köra två gånger över marken.

3. Använd en stanshållare längs kanterna. Sedan komprimerar du substratet där du inte kommer med plåtvibratorn.

4. Kontrollera om substratet är jämnt med ett högra hål (3 meter långt). Det bör inte finnas några urtag större än 10 mm i ytan. Om så är fallet måste du fylla på med extra stabilt grus.

5. Applicera justeringssand till det komprimerade stabila grussubstratet. Fördela det så jämnt som möjligt med, till exempel, en järnväg eller en scramble.

6. Justeringssanden är anpassad till den anpassade tabellen. Flytta den i zigzagrörelser. Skiktet är 2, 5 cm tjockt, så stenarna kommer att lägga 2, 5 cm över kantblocken. Efter skakning ligger de ca 1 cm ovanför, vilket är bekvämt.

Stenarna läggs

Nu är det dags att lägga stenar. Här placeras de snett i förhållande till högra kanter. Det gör uppfarten lite mer "levande" för att titta på. Dra ut en förtöjningsnäsa i riktning mot klipporna. Följ sedan den för att bli rak. När du har lagt fyra rader flyttar du strängen och lägger till fyra rader. Strängen placeras i det avstånd som fyra rader av stenar tar. Då är du säker på att lederna mellan klipporna får samma avstånd på 2-5 mm. Det är en fördel att fylla injektionssand i lederna längs vägen. Då kan du gå på stenarna utan att flytta.

1. Dra ut en sladd och placera den första raden i den riktning som sladden visar. Här borde stenarna vara lutande i förhållande till kantblocken.

2. Stenarna läggs med godtyckliga förbannelser. Det vill säga, du varierar avståndet mellan utrymmena på klipporna från rad till rad. Det är lättare att lägga stenarna när du inte är beroende av att följa ett solidt mönster.

3. Flytta strängen efter att ha lagt fyra rader av stenar. Ledningen ska placeras där du hamnar efter att ha lagt fyra nya rader av klippor, inklusive leder. Då får du samma storlek på lederna genom hela uppfarten och samma antal stenar per m².

4. Det limmas kontinuerligt när du lägger stenarna. Då undviker du stenarna att rocka om du går på dem. Fortsätt lägga sten tills hela området mellan kantblocken är fyllt ut.

5. Slutligen placeras de sista stötarna längs kantblocken. Lägg en sten över de återstående hålen, märk stenen och skär den.

6. Mät avståndet från kantblocken till toppen av klipporna när alla stenar läggs. Det ska vara ca 2,5 cm. När uppfarten är slutligen vibreras stenarna ner så att de bara håller sig ca 1 cm över kanten.

The Last Finish

Således saknas bara de sista sakerna. Bland annat kommer övergången från uppfarten till ett garage. Här används naturstenar i betong. I den andra änden av beläggningen finns en vanlig serie stenar, som också hålls på plats med betong. Då kan du luta ut den gemensamma sanden och svepa den i lederna. När betongen är härdad efter några dagar måste banan vibreras. Platformvibratorn ska alltid användas med hög frekvens (minst 90 Hz) för att minska risken för skador på klipporna. Efter vibration fyller du fogen igen och sveper, tar bort överskottet och vibrerar en sista gång.

 • För att skapa en enkel hagesti

1. Här gör vi en övergång till garaget med natursten. Stenarna placeras i betongen på övre sidan, med den minsta sidan uppåt. Sätt dem på plats med en hammare och se till att stenarna har kontakt med stenarna bredvid den.

2. De sista stenarna är säkrade med betong i ändarna. Vi gör en triangelgjutning så att stenarna inte kan glida till sidan.

3. I andra änden avslutar vi med betongsten som är säkrad med en triangulär formning. Betongen ska ligga några cm under toppen av klipporna. Kom ihåg att täcka det med grus så att det inte torkar för snabbt.

4. Fyll fogarna med gemensam sand, sprid över hela beläggningen. Sopa sanden in i lederna på korset och korsa så att alla lederna är fyllda. Använd ugns-torkad gemensam sand som är lätt att sopa i lederna.

5. Uppkörningen vibreras efter en dag eller två när betongen är härdad. Du kan sätta en plastsåg under plåtvibratorn för att skydda klipporna. Upprepa lederna, svep ren och vibblera igen.

6. Kontrollera om uppfarten är helt stabil. Här använder vi ett långt rakt bord. Du kan fixa mindre oegentligheter med plattformsvibratorn. Efter vibrationen bör stenarna vara 0, 5-1 cm över kantblocken.

 • Få mer smarta tips - Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Kommentarer

När du kommenterar måste du använda ditt riktiga namn. Var objektiv, respektera andras åsikter och kom ihåg att många läser vad du skriver. Brott mot reglerna kan leda till uteslutning.

ADVERT

Mest populära