All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Skåp tillsammans med bottenvåningen

som målade golv göra interiören tyst, eftersom botten av rummet är slät och fast färg i hela. Ett ljust golv gör också rummet större, eftersom det hjälper till att "trycka" väggarna utåt. Ju mer dagsljus sprids i rummet är alla kryckor och krokar, ju större och ljusare det upplever.

Har du en bleka trägolv, där solstrålningen och ålder har förändrat färgen på golvet under mattor och möbler, kan måla vara ett enkelt och billigt alternativ till att ersätta golv.

- Före målning måste substratet vara i ordning. Därför rekommenderar vi att du tvättar och slipar innan du målar. Då får du en jämn och jämn yta utan att hugga, sår och repor, säger Lone Bjørslev Kisbye i Flügger.

Målningsgolv är ett överraskande enkelt jobb, och ett rum kan få nymålade golv under en helg.

Färgval

Färgen är blank och slitstark och kan användas för golv i hem med normalt slitage.

Att måla golvet är en cool lösning för dem som har ett golv som behöver uppgradera. Men målade golv är också en vacker lösning för rummet självt, vilket sätter hela inredningen i ett annat sammanhang. Golvet är en stor yta i rummet, och dess färg och glans har stor inverkan på hur resten av rummet upplevs.

- Titta på rummet och det inre du har. Om väggarna är ljusa och golven är stora kan det vara bättre med en ljusgrå färg, istället för ren vit, säger hon.

- När solljuset flyter in och de stora väggytorna reflekteras i golvet, kommer en grå färg att dämpa intrycket av ett stort och dominerande golv. Men om du har mindre utrymme eller mindre ljus är golvet bättre i en vit färg, vilket kan ge extra ljus till rummet, säger hon.

Val av glans

Golvet slipas och tillämpad Flügger Interior Stop Primer och två lager Flügger hög finish interiör, glans 90.

Måla med hög glans speglar dagsljus mycket bra och kan upplevas bländande i ljusa färger. Dessutom markeras alla små skador och märken mycket bra på en plan yta.

- Vi rekommenderar därför en halvglansfärg för både golv och ved. Då får du en fin reflektion av dagslys utan att blanda. Använd samma golvlust som resten av träet i rummet. Det samlar rummet på ett fint sätt, vilket ger ett asketiskt och estetiskt rent intryck.

- Möjligheterna är många. Du kan välja att måla golvet i vitt eller svart - och det är bra! Och om du är modig kan du enkelt spela med färger och mönster, vilket skapar helt olika uttryck och effekter, säger Lone Kisbye Bjørslev.

Chevron ränder är i vinden i inredningen och är också väl lämpade för golvet.

ADVERT

Mest populära