All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Göra en levande staket till terrassen

Har du en plats i trädgården som kan dra nytta av lite mer skratt och avskärmning, så det är lätt att göra detta några stolpar och armeringsnät.

Om du planterar klätterväxter längs den, får du snabbt ett naturligt staket som lyser och samtidigt ser vackert och frodigt ut. Plötsligt har du en liten oas i trädgården, vilket gör att du bara vill sitta och njuta av.

  • Njut sommaren i din egen inbyggda pergola

Denna staket består av fyra stolpar och tre armeringsnät som skärs till en bultsax och monterade i hål i barerna. Konstruktionen är enkel och flexibel. Det gör det enkelt att göra staketet i just den storlek och form som passar dig.

Här går staketet halvvägs runt en sexkantig terrass, men det skulle lika bra vara ett rakt staket i lika moduler. Vi har valt att plantera klättringspåsar längs staketet.

Det ger ett litet romantiskt utseende, men självklart kan du också välja gröna växter, som en humle typ.

Läs också:

10 idéer för barnrummet

För barnen väljer vi roliga lösningar och fina, färgglada saker. Här är några tips för att ställa in platsen för familjens kreativa roterande kopp.

Detta har använts:

Material

73 x 73 mm impregnerad pråm

  • 4 barer

Vidare

  • 3 förstärkande mesh
  • 4 placera sina hattar
  • 7 ro
  • 6 påsar dekorativa grus

Specialverktyg

Se även:

Flexibla vindrutor

Flexibla vindrutor ger dig fler möjligheter än permanent. Här visar vi dig tre sätt att skapa levande väggar som inte permanent stänger utsikten.

  • Bolt Saks

Förberedelser

Att bygga ett staket runt en uteplats, det är en bra idé först att lägga till tabeller runt uteplatsen för att kunna bedöma var stängslet kommer att placeras. Här finns utrymme för att plantera rosor längs staketet, så vi slutar med ett avstånd på 40 cm. Det övre jordskiktet avlägsnas. Då är det lätt att gräva till barerna och plantera klättringsanläggningar senare.

1. Gör en testinställning med ett bord. Lägg dem runt på terrassen för att se var staketet kommer att stå. Här slutar det med ett avstånd på 40 cm mellan staketet och terrassen.

2. Klipp en skarp kant i gräset där staketet (och sängen) ska sluta. Skär en kniv längs en vinkel eller annan växt som ligger på terrassen.

Läs också:

Bygg din egen pergola

En pergola är fantastiskt - det skapar en trevlig extra rum i trädgården, där du kan njuta av nattlivet. Du kan enkelt ändra målen - efter behov.

3. Ta bort gräset i det område där det ska bli staket. Gräva ner så att det finns utrymme för ny mark för växterna. Gräva också hål till staplarna. De går ner till 90 cm djup.

  • Bygga en terrass? Hur man bygger en trädstam på rekordtid

Första inlägget

Totalt ska fyra ställningar vara så att staketet omger halverterrassen.Här kommer inläggen att ligga 90 cm ner i marken för frostfri mark. Armeringsnätet ska placeras i hål i stolparna. Du kan också välja att dra åt näten med kramper. Det är lättare, men vi tycker att det är penest med en "osynlig" suspension i hålet.

1. Använd ett mellanrum mellan terrassen och stolparna, så du är säker på att stängerna kommer att hamna i samma avstånd till terrassen.

2. Den första polen fladdrar med fogen till borden på den sexkantiga terrassen. Om du har en fyrkantig terrass sätter du stolpen vinkelrätt från hörnet.

3. Fyll jorden runt stolpen när den står ordentligt. Fyll lite åt gången och stämpla längs vägen. Om du formar, lägg lite kolv i botten och sedan betong. Då får du ett tömningslager under stolpen.

4. Kontrollera att posten är rätt längs vägen. Justera vid behov och fyll i den sista jorden. Var noga med att stämpla marken bra runt stolpen.

5. Armeringsnätet skärs med en bultsåg. Du kan också använda en vinkelslipmaskin. Det är lättast att komma till om du lägger nätet på ett träblock. Nätet skärs för att få "spjut" placerat i hålen.

6. Observera posten där borrhål borras. Vi gör hål för var fjärde spjut på vardera sidan av nätet. Resten av spjuten är avskurna i linje med stolpen.

7. Borra hål i stolpen till förstärkningsnätet. Vi använder en 7 mm borr. Sätt nätet på plats i hålen. Nätet sticker upp med en playstump på motsatt sida när du lägger spjutarna i hålen.

  • Hur man gör den sommarskyggade terrassen på 1-2-3

De sista stavarna

Till det här staketet kommer tre stärkningsnät att installeras - en lång och två kort. Du bör vara säker på att placera hålen i de mellersta stolparna, annars kan spjutningarna stöta på varandra när de sätts in i stolpen. Det kan vara lite utmanande att få de 12 cm långa spikarna på plats i hålen så det kan vara en bra idé att få hjälp med detta.

1. Sätt polen över nätet så att du kan se exakt var polen ska stå. Håll avståndstabellen mot stolpen och gräva ett hål. Se till att den är tillräckligt stor för att justera något.

2. Placera inlägget i hålet och kontrollera att gallret är rakt. Markera sedan var du ska borra hål för spikarna på andra sidan. Fäst nätet genom att hålla stolpen snett så att den kan skjutas över spikarna.

3. Kontrollera att inlägget är i bulk. Det är ganska lätt att kontrollera detta eftersom nätverket ger god stabilitet. Fyll jorden runt stolpen och stämpla den bra - stämpling var 10-15 cm passar.

4. Använd en vinkel när du överför nätets höjd till de andra inläggen. Då är du säker på att de kommer sitta rätt.

5. Hålen i mittstolparna måste vara förskjutna. Var noga med att ta hänsyn till det vid mätning. Annars kommer spikarna från de två sidorna att stöta på varandra.

6. Borra hålen i mittstolparna med en sned vinkel så att de är parallella med terrassen. Hålen ska placeras 2 cm från stolpen, så att spjället kan knackas 5-6 cm i stolpen.

En slutlig finish

För att stolparna slutar att vattna på toppen lägger vi på galvaniserade hattar överst. Du kan också välja att klippa staplarna med ett snett snitt på toppen så att vattnet kan tömma. Men det är inte lika hållbart som hattarna, för det kommer att finnas små sprickor som kan dränera vatten i toppen av staplarna. Det är ändå smart att ge stavarna träskydd. Om du är angelägen om att få ett stramt staket, kan du välja växande växter.

1. Klipp in stolparna på toppen så att de når samma höjd. Här ses det 4 cm från den översta horisontella stången i gallret. Använd en vinkel när du sträcker dig runt stolpen. Då är du säker på att få en rak klippning.

2. Borra hål för hattarna i mitten av staplarna. Du kan hitta mitten genom att göra linjer diagonalt från hörn till hörn. Här borar vi med en 5 mm borr - lite mindre än nageln under hattarna. Det är 6 mm.

3. Fäst posthatten. Placera spiken på undersidan av hålet och fäst den med en hammare. Sätt ett bord mellan så att du inte slår på galvaniseringen av hatten eller gör bucklor i den.

4. Nu ska det planteras. Det är en bra idé att förbättra jorden. Då säkerställer du växterna bästa tillväxtprestanda. Se till att de får tillräckligt med vatten och gödselmedel.

5. Slutligen är marken täckt med dekorativt grus. Det håller jorden fuktig och den värsta nötningen.

Ett blomstrande staket, som både ser bra ut och skapar ett leende på terrassen.

ADVERT

Mest populära