All egendom: trädgård, kök, inredning >> Husdjur

Otäcka djur i huset

Det finns många djur vi inte vill ha i vårt hus. Åtminstone det är vad kroppen och huvudet säger till oss. Spindlar är vanligtvis något de flesta människor vill bli av med. Det framhävs av intresse av artiklar som rör att bli av med edderkopperna i huset. Trots att House & Property har skrivit om spindeln är en användbar intagen och en bit av en vaktmästare skulle vi inte behöva ha det.
Vepsen är en annan ovälkommen gäst som vi inte vill ta itu med, även om det gör minimal skada. Lyckligtvis finns det bra metoder som kan användas för att förhindra att det kommer upp från middagsbordet. Men varför reagerar vi så här? Vad får det att frysa kallt genom vårt blod när dessa kryper fram?
Anledningen till att vi är rädda för spindlar och andra buggar kan vara ärftliga och kan ha utvecklats under årtusenden.
- Till exempel tänkbart att i årtusenden har varit fallet att de individer som har varit rädd för spindlar har haft en större sannolikhet att överleva och föra sina gener, säger Bjarne Hansen, docent i psykologi vid NTNU forskning . nr.
- Genom detta kan det ha varit ett urval där deras gener har kommit ut bra. Jämfört med moderna risker som vapen och bilar och sånt vi behöver kanske ett par tusen år innan vi lika gärna utvecklas under fobier av dessa som möss, ormar och spindlar, säger Bjarne Hansen.

Många skit hus gäst

Även om det är spindeln är trött att titta på det är helt enkelt inte den som bör vara högst upp på listan över gäster som kommer att kastas ut. Ännu värre än spindlar är de djur som gömmer sig i sängen och gnäller i hudceller och blod. Om du märker att du vaknar hemma hemma efter semestern, överväga att ringa ett skadedjurföretag. Det är nu efter semestern att det är högsäsong för blötdjur. Nästa gång du reser kanske du vill sätta resväskan i badkaret för att förhindra obehöriga gäster att stanna hos dig.

Gnagare Höst och Vinterfestival

Hör du krabba ljud i väggar, tack för under golvet? Ser synligt råtta och mus spillning i och runt skafferiet, längs väggar och på platser med mycket aktivitet och dessutom erkänner stark lukt av avföring och urin? Då är chansen att du har haft möss eller råttor som besöker. Förstöring kan i värsta fall orsaka både brand och vattenskador.
Nu på hösten och fram till jul ökar också intaget av feta livsmedel. Vi ska äta mer mat som råttor kommer att älska avfallet från. Är du en av dem som är ganska ribbade i diskbänken och gör? Då kan du snabbt få några nya råttvänner.
Fettet du sköljer ner i toaletten är supermat för avlopp. Befolkningen i Oslo, Asker och Bærum bor förmodligen ca.120 000 avloppsvatten som njuter av matrester sköljer vi i toaletten eller sjunker. Då är det otrevligt att tro att ett enda råttpar kan producera 1000 avkommor på ett år. Råttor är experter som gnuggar genom plaströr och går därmed in i källarna.

ADVERT

Mest populära