All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Krukor in och ut - året runt

Om du odlar druvor, apelsiner eller oliver i krukor kan du skapa en exotisk miljö i trädgården.

In eller ut kan burkar användas överallt. Om du väljer att plantera i burkar kan du odla de mest exotiska växterna och de sällsynta örterna inomhus. Skapa en blomstrande oas som du kan gömma i när nordvinden vaknar runt husets hörn och snön når axelhöjd.

På sommaren kan du skapa ett exotiskt hörn i en skyddad del av trädgården, bjuda in goda vänner på ett glas kallt rött vin och fantasera om avlägsna himlen.

Stort urval

Det finns många burkar. I alla former, färger och storlekar. Sortimentet blir större och större, och populariteten ökar för varje år.

- Alla vill ha burkar, och så mycket som möjligt. Men om du flyttar dem in och ut, är det begränsande, säger Åse Sekkelsten på Krukkegården.

Läs också:

Vinteravverkning av träd

Vänta inte på sommaren - att falla träd på vintern kan ha dess fördelar!

- Jag skulle verkligen rekommendera terrakotta lastbilar om de flyttar mycket. De väger mindre och är vackra. med dem kan du skapa en toskansk miljö. Annars finns det terrazzos i skottet under dagen, och även turkosburkar. Förra året sålde vi våra första vita fyrkantar. Det är också en ny trend. Traditionellt är norrmänna glada i de blå burkarna, säger Sekkelsten.

Hur man lyckas:

  • Krukorna måste vara tillräckligt stora.
  • Använd bästa möjliga jord.
  • Kom ihåg att dränera med lecacules i botten av burken.
  • Se till att det finns tillräckligt med vatten och gödsel under växtsäsongen.
  • Skydda frost under vintermånaderna.

ADVERT

Mest populära