All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Varm inredning med färg

- Det finns många steg du kan ta om du vill göra vardagsrummet varmt med färger. Förutom att välja rätt färger är det viktigt att vara medveten om glans, ljus, mängd och kontrast ", säger Tale Henningsen, färgdesigner på Nordsjö.

Varma och kalla färger

Som regel är färgerna från den varma delen av färgcirkeln och de skumma nyanserna i rummet lunchen.

- De varma färgerna ritar dina ögon och effekten blir ett visuellt mindre utrymme. Och mindre rum uppfattas som lunger, förklarar Henningsen.

Men samtidigt är det viktigt att inte bara använda dessa färger.

- Rummen kan snabbt bli tråkiga och lite spännande att vara i. Alla färger växer ihop och det blir sizzling. Genom att använda vissa element med kalla undertoner är stämningen ännu mer uttalad och rummet verkar bättre att leva i, säger experten.

Vit kan också vara lös

Men färgerna behöver inte nödvändigtvis vara varma så att de låter. Hela vitt kan faktiskt uppfattas också.

- De ljusa, ljusa vita tonerna med en antydan gul skapar tillsammans med ljus, textilier och material något lite sofistikerat och klassiskt. Och vi anser att klassisk inredning är bekvämare än modern, säger Henningsen.

annat exempel är att blå, som i princip är en kall färg, med skugga och en antydan till rött kan vara varm - särskilt om den visas i en matt glans grad.

Matt, matt, matt

Glans - eller brist på glans - är alfa och omega när du skapar en ljudinredning.

- Jämna ytor är tillgängliga i detta sammanhang. Mattytor där färgen inte återspeglar kallt ljus kommer att tyckas vara högre och varmare än en jämn yta, säger Henningsen.

Äkta färgmängd och ljus

I ett stort rum kan en väggmålad i intensiv och djupröd eller orange ge synskärpa eftersom det som är varmt verkar näring och som i sin tur verkar rummet mindre och ensamt. Men här är beloppet viktigt.

- Även om en intensiv vägg whims, blir samma färg på alla fyra väggarna för intensiv och har motsatt effekt, säger Henningsen.

Vikten av rumsbelysning får inte heller underskattas. Varmt ljus kan ha en bra ljudeffekt i rummet.

- Ljus och glödlampor ger oss en varm och varm känsla direkt eftersom de påverkar färgerna i rummet, avslutar Henningsen.

ADVERT

Mest populära