All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Mysig och rymlig stuga i ett litet utrymme

AIR: Väggar och tak i det stora rummet är vita för att maximera ljusanvändningen och uppnå ett luftigt uttryck. De bruna golven ger en fin kontrast. Foto: PHOTO: Per Erik Jæger

- Mest av allt är vi nöjda med det 20 kvm stora vardagsrummet, matplatsen och köket. Med högt i tak och ljus inredning fungerar rummet mer än det är, och alla nödvändiga funktioner har skett utan ansträngning, säger ägare Anita Martinsen.

Hon och hennes man Jan Erik har byggt sin egen drömkabin i Tisleidalen i Valdres. Den är nyktert dekorerad med inspiration från naturen, har inte vatten eller el, heller inte sniderier eller profilerade listor.

Paret har fokuserat på använda och smarta återanvändningslösningar.

Från Klippiga bergen till Valdres

Byggprojektet började med en road trip i British Colombia i Kanada 2005. Anita och Jan Erik bodde i en timmerstuga i Klippiga bergen och var så förtrollad av atmosfären som de började leka med tanken på bygga en liknande plats själv.

- På flygplanet började vi dra i stugan, och när vi var i Norge igen, började jobbet att hitta en tomt i Tisleidalen i Valdres, berättar Anita.

mysigt område: Timmerstuga Insight är i ett trevligt område med fina bergsvägar, små stugor, bra fiske och perfekt skidåkning villkor. Foto: Foto: Per Erik Jaeger

Färger

Vardagsrum, kök och äta HOOK

Väggar och tak: behandlade med lut och vit tresåpe från Norska Tree Care

Golv: Behandlas med specialblandad, brun pigmenterad olja från norska trädvård

tabell: 3060-Y75R

stolar, bänkar och soffor 1508-Y26R

Ram 1508-Y26R (beige), 0803-Y11R ( vit) och 4113-G91Y (grön)

Kök: 1508-Y26R

BAD

Inredning: 1508-Y26R

SOVRUM

Väggar och tak: Behandlad med lut och vit tresåpe från norska Tree Care

Golv: Behandlas med specialblandad, brun pigmenterad olja från norska Tree Care

Familj Bunk och pall: 4113-G91Y

Made mesta även

bjuder in till HYGGE: Bord och stolar har givits av Anita och Jan Erik, medan sittbänken är köpt. De kurvor som Anita har samlat i många år har äntligen kommit att förverkligas på en hylla ovanför taket. Foto: PHOTO: Per Erik Jæger

Hösten 2005 blev paret ägare till ett tomt på ca. två mål, och Jan Erik fick hjälp av en kompis till att börja på marken nästa år. Tømmerkassa skapades våren 2006, transporteras med bil till Tisleidalen och öppnades på en dag i augusti.

HANDWORK: De är glada att täcka bordet med getskinn och norska handgjorda tenn. Foto: PHOTO: Per Erik Jæger

Jan Erik har gjort tak, golv, fönster och innerväggar.

- Vår första semesterresa här var påsk 2008, så vi kan säga att stugan var färdig då, även om det har varit mycket färg och snickeri efter det, säger Anita.

Paret känner inte att de har gjort några kompromisser när det gäller rymden, men att de har vad de behöver på 40 kvadratmeter. De ville ha en enkel, grov och inte minst användarvänlig stuga och ville ha ett litet område från början. Därför fokuserade de på kompakta och effektiva lösningar.

Återanvändningsgrad

Inredningen är ljus, men fast. Långt ansågs Anita mörkare väggar, men med endast solcell och små fönster blev det viktigt att ta hand om det ljus som är. Stugan besöks ofta på vintern, så det är vettigt att välja lätta väggar och tak, samt lägga till varma toner i form av bruna golv och färg på tyger.

SJÄLV: Bäddspridningen har Anita gjord av en spånskiva ritad med grön lintoff. Stolarna har fått paret. Kuddar och filtar i olika mönster, färger och texturer är dekorativa och skapar en mysig atmosfär. Foto: PHOTO: Per Erik Jæger

- Det är målade med olika färgrester från olika leverantörer, förklarar Anita.

ANVÄNDNING: Golv, väggar och tak i sovrummet har fått samma behandling som i vardagsrummet. Gardinerna har Anita syt sig och den lilla pallen under sängen gjorde Jan Erik på släden när han var liten. Anita har använts länge, och fyllmedel är gjorda av gamla klädda kläder och sängkläder. Foto: PHOTO: Per Erik Jæger

Färgerna är inspirerade av naturen och är i vitt, beige, grått, brunt, grönt och något rostigt. Stilen är hård och naturlig, och återanvändning är en viktig faktor.

Nästan allt i inredningen, de har eller har köpt köp på Finn. nej och sedan renoverad. Anita har också stickat kuddar, och fyllmedel är gjorda av gamla kläder och sängkläder. Solid och enkel är den grundläggande attityden, betonar hon.

Få hjälp

Kabinen är utgångspunkten för naturupplevelser till fots och skidåkning med en son på fyra, och familjen känner nu att de har fått den plats de drömde om hemifrån från Kanada.

- Om vi ​​ville ha något mer skulle det vara en mer ödesdigra plats, men vi har väldigt bra grannar och är välkomna här, säger de.

Hemsen är nästa projekt, men det tar över tiden. Eftersom byggnaden är kul är det inte att dölja att det har varit mycket arbete.

Inredning och tillbehör

LISTA OCH ÖPPEN: En del av rummet är inställt för köket. Smarta lösningar och färgval gör att rummet ser mycket större ut än det är. Köksinteriöret köps nytt och renoverat. Foto: PHOTO: Per Erik Jæger

SITE

KRAV: Anita och Jan Erik hade bara ett minimikrav på stugan, och det var innedo. Planlösningen anpassades i enlighet därmed, och därmed fick träloungen ett litet bad med en snarkriffel. Badrumsmöblerna är kvar från köksskåp. Foto: PHOTO: Per Erik Jæger

Belysning: Vitt ljus från Ikea, mörkbrun lukt från Åhlens.Barock teleskop från Tinn-Per.

Gardiner: Lyftgardinerna är snidade gardiner från Kid Interiør.

Förvaring: Hyllan är från Bohus och förvaringslådorna från Ikea.

Inredning: Soffa och bord köps på finn. nr.

ÄTERVERKNING

Sittbänk: Köpt används på Finn. nej

Beläggningar: Fat från Tinn-Per.

sovrum

Föräldrar rum: Täcken och stickade kuddar från Kid Interiör, vävda ullpute från Røros Tweed och broderade kudde från Ikea. Veggrye från Hansen & Dysvik. Brun lammskinn från Bohus.

Förvaring: Olika korgar från Åhlens och Ikea.

Fönster: Gardinerna sys i mörkgrön lentoff från Panduro Hobby och fodret med ett litet tyg. Familjshus från Bohus

KØKKEN

Inredning: Köksmöbler köpt på finn. nr. Handfat, diskbänk, knoppar och upphängningslösning. Grunderna från Ikea.

BATH

Inredning: Vad var över från köksinredningen. Tvätta, kran och knoppar från Ikea.

VERANDA

Lights: Det stora ljuset på golvet är från Åhlens, de lilla lykanterna från Kid Interiør. På bordet en lampa från Sia och upp till väggen en oljelampa från Hyttetorget framför en lukt från Maxbo. På taket hänger ett ljus från indiska.

KABIN FACTS

Plats: Tisleidalen Valdres, Nord-Aurdal kommun Oppland

Ägare: Anita och Jan Erik Martinsen

Tomt: Ca. två mål självhäftare

NATURVÄRDIG: Tinnar, kottar och skinn, tillsammans med norska tenn, är både lätta och vackra. Foto: Foto: Per Erik Jaeger

År: 2006-2008

Cabin typ: fjällstuga, ungefär 870 moh.

Brutto område: 40 kvadratmeter plus 8 kvadratmeter galleri och 12 kvadratmeter uthus

fack Living och öppen planlösning, två sovrum, badrum, hall och vind. Uthus.

Byggnadsmaterial: kvalitet log

invändning beklädnaden: Timber och stående släta panelen

Golv: oljad furu

Tak: Torv

Ugn: trä och fjärr fotogen

Faciliteter: Road, biodo och vatten från cisternen, som måste fyllas manuellt

Se också:

för att fräscha upp använda fynd

Få en mysig stuga med enkla steg <999 > Bygg dig själv? Detta verktyg måste ha

Nio tips för att få en fin, rustik kök

spännande detaljer: Kaminen värms upp snabbt stuga är ett mysigt inslag i vardagsrummet på mörka vinterkvällar. Renskölet köptes i en samling på julmarknaden på Rådhusplassen i Oslo. Att hålla i den öppna hyllan är både vacker och dekorativ. Foto: PHOTO: Per Erik Jæger

TURHYTTE: Stugan är en utgångspunkt för bergsturer för den aktiva familjen. Den bärs av och samlas in i strömmen, och familjen spenderar mycket tid ute. Här försöker de undvika både tidsklick och multitasking, förklarar Anita. Foto: PHOTO: Per Erik Jæger

ADVERT

Mest populära