All egendom: trädgård, kök, inredning >> Energi

Ombonad och lönsamt med en vedspis i huset

Enligt försäljningschef Naeem Siddiqi i gjutjärn tillverkaren Dovre, som levererar ugnar till mer än 80 länder, allt ovnssalget från år till år, men skottet i vintras kraftfull väder . Många kombinerar vedeldning med kraft eller värmepump.

- Vi märker nu att mycket dyrare produkter pågår. Kunderna är oroade över kvalitet, miljö och design. Du kan spara upp till 40 procent av uppvärmningskostnaderna med nya brännbara ugnar, säger försäljningschefen.

Kravet att alla nyinstallerade eldstäder ska vara brandfarliga kom i slutet av 90-talet. Förutom spisar, spisar och kökspisar. Att välja rätt ugn kan vara en utmaning. Ugnen ska väljas efter behov, vilket kan vara väldigt annorlunda. Vissa vill ha ugnen som den främsta källan till värme, vissa som extra värme, andra bara för skullens skull.

- Jag rekommenderar ofta kunder att i förskott kontrollera online på produkter från olika tillverkare. När du handlar, använd en specialaffär, fråga rätt frågor och var medveten om vad du vill, Siddiqi betonar.

PEISOVN: Dovre Astro 3 Pegasus ben ger god inblick i eldstaden. Price £ 19 825.

Välj inte alltför stora

Många människor tycker att de har köpt för stora härd i förhållande till det område som ska värmas upp. - Istället för att fråga hur mycket kilowatt (kW) ugnen ger, fråga hur mycket den ger. Tänk panel värmare, rekommenderar Siddiqi. Två panelvärmare motsvarar 2000 watt. Beräkna 60-80 watt per kvadratmeter som ska värmas upp. Samtidigt rekommenderas att lufta. Om du har ett hus med balanserad ventilation, var noga med att välja en ugn med direktluftanslutning. Nya bostäder, godkända efter augusti 2009, har krav på skorstenar med egna luftkanaler.

Se fler ugnar här!

Läs också:

En varm Valentine datum

Rigg för en varm hjärtans uppdaterad med en varm spis med ditt val.

Lär känna eldstaden

Vissa människor tycker att den nya eldstaden inte fungerar som det gamla godet.

- Lär känna först och främst eldstaden och hur det fungerar i hemmet, rådgör Siddiqi.

- Det finns sällsynta bränder i eldstäderna, men lokala förhållanden kan variera. Dessutom hittar du mängder information på Internet. Ta hand om installationsanvisningarna, där du kan läsa dig själv för att lösa problemen och hur du ska avfyra. Det är viktigt att använda rätt bränsle. Endast av eller testade briketter. Tryckimpregnerade material, pallar och mjölkkartonger är bra, avslutar Siddiqi.

- Varje fall visar nya produkter från de flesta tillverkare, främst för att människor är angelägna om design. Dagens trend är ugnar med största möjliga inblick i flambilden, även från sidorna. En öppen spis har många möjligheter. Samma ansträngning - olika inramning.Kan också användas frittstående i rummet. Alla apparater ska godkännas av norska lagar och förordningar, som är bland de strängaste i världen ...

produkter Lång: - kakelugn lång kylningstiden innebär com tabel värme, säger Inger Andresen.

Runda, återupptäcktes varm och vacker

Förvaring Värme och fortsatt bland annat genom moderna kaminer.

- en kakkekovn höljet har en konstant värmekälla som endast kräver två skär i klockan för att leverera en konstant och behaglig värme, varvid nämnda butiksbiträde Inger Andersen på VARMEFAG Sande.

Hon berättar att många väljer kaminen som huvudvärmekälla i huset. En konstant värmekälla du uppmuntrar på hösten och kan gå hela vägen till våren. Spisar är mycket miljövänlig och ekonomisk att använda och täcker värmebehovet i majoritet med ett hus av normal storlek. Kom ihåg dock att ugnen är tung. Kontrollera därför om strukturella förstärkningar måste utföras.

Läs också:

Belysning i eldstaden

Om skorstenen är helt kall, måste man först få lite varm luft i den för att få den att börja dra. Normalt skulle det vara tillräckligt för att öppna spisen dörren ...

bäst: -Ingen värmeprodukter matchas av och med en ny, ren-brinnande ugnen kan halvera förbrukningen, säger Jens Christian Mikkelsen.

kompletterar varandra

braskamintillverkare kompletterar varandra på ett bra och sätt både när det gäller design och funktionalitet, säger marknadschef Jens Christian Mikkelsen på HeatingEcono som, Vestfold största specialist återförsäljare för eldstäder. Företaget är specialiserat på eldstäder, skorstenar och värmepumpar. - Kombinationen öppen spis / värmepump kan ofta vara mycket bra. Vårt fokus är att erbjuda våra kunder rätt produkter, säger Mikkelsen.

värdeökning: - Investera i regelbundet underhåll av ugnen. Detta ökar värdet på fastigheten, säger soparen Jan Espeseth.

Den hantverkare spets

Sopar Mester januari Espeseth på Vestfold Interkommunale brandkåren och ledare i

Sopar Masters Association tipsar om ordentlig uppvärmning och underhåll av värmeverk:

* Se till att din ugn är rätt dimensionerat och korrekt installerade.

* Kontrollera regelbundet underhåll av förbränningsanläggningen. Alla eldstäder måste ha ett djupt och internt underhåll. Sot isolerar. Du får mycket mer värme ur en ren eldstad.

* Många äldre skorstenar är i dåligt skick. Uppgradering ökar värdet på fastigheten.

Läs också:

Plumbo rörtvättar Håll rören rena

Problemproblem? Plumbo VVS kan hjälpa dig!

* Nya eldstäder kan vara ineffektiv eftersom skorstenen inte är korrekt dimensionerad och inte heller isolerade. Ska pipas. Viktigt med rätt utkast i skorstenen.

* Krav på energimärkning av bostäder kommer. Därför är det bra att ha ett värmesystem som uppfyller kraven.

* Från och med 1 juli 2010 finns en ansökan om installation av nya eldstäder. Skicka ansökan till kommunens byggnadskontor.Måste vara klar inom tre veckor.

* Viktigt att elda korrekt. Fyren med vilken ugnen är avsedd för. Använd smallwoods. Ännu fler små kuber än en stor kub som ligger och ulmer.

* Träbränning är prisvärd och miljövänlig. Träet är CO2-neutralt.

* Nykløyvd by bör torkas i minst ett år. Köp fuktmätare, träet ska ha mindre än 20 procent fukt före bränning.

Konsumentinformation:

www. dovre spis. com

www. Jøtul. com

www. skanna. dk

www. norr spis. com

www. Contura. com

www. rais. com

www. NIBE. com

www. varmeokonomi. com

www. VARMEFAG. com

www. X-treme. som

Alla angivna priser är vägledande och kan variera från butik till butik.

ADVERT

Mest populära