All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

I täten med förlusten

Rykten har varit länge för att sälja mycket tapeter på Oslos östra kant. I huvudet på storförsäljningen, ett team av säljare med många års erfarenhet inom tapetindustrin, erbjuder 600 standard tapeter, 100 tapeter och sju tapeter med tapeter böcker! Och kunderna tycker om vad de ser - de kommer om och om igen.

varierat utbud och utbildning

Personalen har också lett statistik från de bäst säljande gobelänger, och kunderna kan delta i statistiken genom att de har gjort en vägg med de 16 mest populära tapeter i 2010. Väggen är lätt gjort - Ett urval av alla banden är limmade och numrerade, och alla nyfikna kan ta upp listan som i CD-butiker och liknande. En stormmönstrad tapeter i svart och silver toppar statistiken för tillfället. Samma tapet utställs i affären och i ett annat rum i snabbköpet - med andra ord påverkas kunderna av försäljningsstopp och utställningar. Kanske kunder på Alnabru också lite modigare och är mer benägna att välja en kraftfull tapet som accentfärg i vardagsrummet än människor på andra sidan av staden med stora klassiska vardagsrum, tror säljare i butiken.

- Vi har två kundgrupper; De som är bra och har planerat renoveringen under lång tid och de som kommer att köpa tapeten till tapeter i kväll! Vi får mycket direktförsäljning som andra butiker inte har för att de inte har tapeten på lager, säger Kjærstad. För dem impulsiv, är det särskilt bra med både inspirerande utställningar och att förlustrullar placerade på hyllorna, så det är bara levererar precis som du gör det med mjölk i mataffären eller garn vid stickning. Produktpåfyllningar och beställningar pågår varje dag. Men om tomma hyllor visas, märks de med en lapp där det står när tapeten återvänder. Nyheter får också sin egen patch för trendmedvetna. En annan viktig anledning till varför du luktar brinnande i kassan på Alna är många utställningar - vissa är bara enkla, tapetserade stora plattor, andra är tablåer av olika varor, men alla kan köpas i stor marknad - så att de leder till merförsäljning över huset .

- Bakgrundsmönster som har hållits lugna i hyllorna stiger ofta upp när det är utställt. Så här ser vi igen, säger Hansen.

Saks, Speglar

Kunder Alnabru inte bara mött stort urval och expertis, men också med praktiska hjälpmedel som gör val och inköpsprocessen enklare.

- Vi erbjuder kunderna möjlighet att låsa saxar så att de kan klippa så många gratis tapeter som möjligt och helst 40-50 cm bakgrunder. Små prov på 10 cm, som några klippor, är små, säger Kjærstad. Även om det finns mycket förlust på det sättet, visar det sig att det lönar sig av försäljningen.

Förutom många stora formatutställningar i affären som visar kunden hur tapeten är, har tapetavdelningen också två goda gammaldags tapeter. De består av ett ställ för tapetrulle och en spegel som är sammansatt av flera speglar längder sida vid sida i en något krökt utformning. Kunderna kan se hur bakgrunden som de överväger ser på större ytor genom att placera rullen i stativet, dra ner en längd och titta på tapeten i framspeglarna. Så här ser du på hur olika mönsterrapporter fungerar, och det kan vara avgörande att välja den bakgrunden. Om du inte gillar det du ser är det snabbt att prova en ny tapet i spegeln.

Och när kunden kommer till kontanter, får han inte bara hjälp av en kunnig säljare, men också litteratur på väg hem. Handboken "Rensa dig kan!" förfaranden för allt från bearbetning och fyllning till tapetsering tillåter både de två och tio tummar får tron ​​att de kan hänga tapeter mer.

Rekordförsäljning

Butiken inte vill ange hur mycket förlust de sålde i monetära termer, men försäljningen av tapetklister är på 100 ton per år, så då kan man föreställa sig hur mycket själv ...

ADVERT

Mest populära