All egendom: trädgård, kök, inredning >> Innan Du Börjar

Par med pengar

- norska kvinnor som är ute och handlar ensam under renoveringen, tillbringar i genomsnitt 37.000 kronor. Män lämna 41,000 miljoner och tillsammans de köper för 55 000, säger trendanalytikern och antropologen Gunn Helen Eye av Prognosesenteret.

Anpassade rum

Enligt Prognosesenteret det är en myt att den norska mannen är en oegennyttig bort undvika arbete nu när det gäller renovering.

- Kvinnor tänker på design när huset ska förnyas, och män är angelägna om teknik och funktioner. När paret jobbar tillsammans blir de nästan en ny individ - med dubbelt antal önskningar och måste mötas. Således spenderar de mer pengar än vad de skulle göra på shoppingen individuellt, säger Øye.

Hon tycker att det är dags att många branschaffärer tycker om nya om könsroller och ombyggnad. - Kanske annonser som riktar sig till ett lyckligt par som fitta tillsammans skulle vara effektivare än kampanjer som fokuserar på lata män?

kvinnor styr

I dessa dagar är det i första hand badrummet som förnyas, men också i köket är en populär phonic. Dessa är dyra rum som vanligtvis kräver större investeringar än resten av huset. Och även om mannen är inblandad är det kvinnan som bestämmer mest om hur och när processen ska springa.

- Kvinnor bestämmer mest i förhållande till internt arbete, medan män kontrollerar utsidan. Inuti är bara ett och ett halvt år mellan varje gång vi måla en vägg medan taket lämnas i fred i 30 år, säger Øye.

ADVERT

Mest populära