All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Kan du bo i en fraktbehållare?

Kontrollera dessa strålande behållarlösningar!

Städer är dyra att bo i. När många människor bor i en liten plats, pressas priserna upp och ner. Det är inte bara hemma utan också de flesta andra ställen i världen. Dessutom ökar kraven fortfarande till arkitektur som inte matchar någon miljö, människor eller material.

För att kunna hitta lösningar genom dessa utmaningar kräver sin man - och kvinna, båda arkitekter, konstruktörer och byggare över hela världen tvingas att tänka både nytt och kreativt när det gäller att komma med smarta løsnigner på bostads utmaningar.

Byggnad av gamla containrar

En möjlig lösning på både rymd och pengar utmaningar när det gäller nya bostäder är att använda konstruktioner som redan finns. Ett exempel på en sådan lösning är att använda gamla fraktbehållare i bostadsprojekt. I städer och tätbefolkade områden kan behållare och liknande hus med kompakta levande lösningar vara en smart och rymdbesparande åtgärd. För att inte tala om mycket billigare än att bygga något nytt från botten.

- Fraktbehållare kan säkert mötas och uppfylla många kriterier för moderna bostadsbehov, förklarar design och arkitektur webbplats Designmilk.

- De är både moderna, kostnadseffektiva och inte minst miljövänliga.

Här är flera bra exempel i de fall då gamla fraktbehållare har använts för att skapa smarta och effektiva småhus och extramaterial:

Kontrollera dessa strålande containerlösningar!

Skandinavisk stil

Tre gamla fraktbehållare satt ovanpå varandra.

FANTASTISK, MEN ENKEL: Detta hus är byggt av fraktbehållare. Foto: Foto: Jens Markus Lindhe / Arcgency

bara början: Det är nästan otroligt, men detta kommer att sluta som en slående modern hem. Foto: Foto: Jens Markus Lindhe / Arcgency

Arkitekterna på Arcgency i Danmark ville göra något unikt och skulle använda sig av material och konstruktionsmetoder som inte kräver ytterligare resurser när byggandet av prototyp hus i Kina, som har fått namnet WFH House.

Lösningen? Tre gamla fraktbehållare placerade ovanpå varandra skapade husets egentliga ram.

- Det här är resurseffektiv arkitektur som bäst, förklarar arkitekterna Møller, Vinzent och Sharpe till designplatsen Freshome.

- Den här typen av hem kan exporteras och installeras var som helst i världen. Det är mer än arkitektur. Det är en hållbar produkt.

Dessutom kan modulerna monteras, inte bara för enfamiljshus, utan även för flerhöjdshus eller lägenhetsbyggnader.

- Att byggperioden från början till slut är så mycket kortare än med "vanliga" hus, gör det möjligt för huset att följa ägaren om man vill gå vidare.

Ett hem som imponerar

Colorado, USA.

I denna moderna hem i delstaten Colorado i USA arkitekten Brad Tomeček (tidigare Studio H: T, nu Tomeček Studio) antog transportbehållare för att skapa ett hem som var avsedd att visa att böterna kan gå ner lite i området såväl som att använda kreativa sätt att bygga på och fortfarande ha ett hem som är både tillräckligt stort och bra att titta på.

BYGG: Byggnaderna på båda sidor av detta hus i Colorado är gjorda av gamla behållare. Foto: Foto: Braden Gunem

- Vi ville visa att man kan använda miljövänliga strategier och material, och ändå skapa ett hem som imponerar, förklarar arkitekten Brad Tomeček klicka bostäder.

- I det här fallet handlade det om att använda återvunna material, gröna tak, passiv kylning och uppvärmning med pelletsstenar.

Det är bottenvåningen i bostaden, som har två fraktcontainrar kopplade till, vilket bidrar till att skapa mer utrymme och rum på första våningen.

- Sovrummen ligger i den del av strukturen som är behållarna själva, förklarar Tomecek.

- Det samma gör badrum, hemmakontor, tvättstuga och kök.

Närhet till naturen i behållare

San José i Costa Rica.

Denna orange fraktbehållare är arkitekten av Benjamin Garcia Saxe Architecture i San José, Costa Rica. Behållaren, som är hemma till gifta paret Gabriela Calvo och Marco Peralta, har blivit det hem de alltid drömde om. De har varit nära naturen och hästarna rasar, medan de bor bara 20 minuter med bil ifrån San Josés stora stad.

- Att göra en hembehållare i en fraktbehållare var något paret hjälpte till att avgöra, förklarar arkitekt Benjamin Garcia Saxe till Arch Daily arkitektur.

UTOM NATUR: Ägare till detta behållarhus ville leva så att de hade natur precis utanför dörren - men storstaden var bara en bilresa bort. Foto: PHOTO: Andres Garcia Lachner

- De ville ha en fri och organisk livsstil. Jag syftade också till att ge dem soluppgångar, solnedgångar och utsikt över naturen runt.

Taket mellan de två behållarna är gjord av vrakmetall.

- Detta togs bort från behållarna för att skapa fönster, förklarar Garcia Saxe.

Containerhus som kan ansluta sig till resan

Mobila bostadsenhet.

Denna behållare, som har ställts ut både på Whitney Museum of American Art i New York City och på Walker Art Center i Minneapolis, kallas av arkitekter i Lot-EK för en MDU - kort för mobil bostadshushåll eller översättas: Mobil bostadsenhet.

- Denna behållare-residence är utformad för att ansluta sig till tåget om ägarna bestämmer sig för att röra sig eller gå på en längre semester där de behöver bosättning på resan, förklarar webbdesign Milk.

- När du reser, kan alla utskjutande delar kastas i huvudbehållaren, så att boendet kan sändas över hela världen, precis som alla behållare.

MOBILPLATS: Detta boende är perfekt för dem som ständigt rör sig eller reser foten. Bara vik den och skicka den, så du kan ta huset med dig vart du än är i världen. Foto: Foto: Med tillstånd av Walker Art Center

När invånarna har kommit till destinasjoenen driver de enda rum på plats igen, och behållaren är återigen redo att tjäna som bostad.

- Vi designade ursprungligen vår Mobile bostadshushåll för personer som ofta eller ständigt på resande fot världen över, förklarar arkitekten Ada Tolla och Giuseppe Lignano i Lot-EK klicka bostäder.

- Här har du allt du behöver, och kan arbeta och bo i samma hem. Och när du är färdig kan MDU enkelt omvandlas till en permanent bostad.

Balkong av fraktbehållare

West Village, New York.

Det är Arkitek i Lot-EK som också bakom den unika designen av en takvåning i West Village i New York, där man har tillbringat en container och delvis tas isär detta för att skapa en balkong till lägenheten.

- Den här lägenheten är utformad för att fungera som både hem och ateljé av konstnären Lawrence Weiner och hans hustru, förklarar Tolla och Lignano om projektet på sin webbplats.

- Här drog vi ner alla tre våningar i ett radhus från 1910, vilket ledde till balkar och stålkonstruktion kvar. Huset byggdes sedan upp och byggdes i höjd med en takvåning och en takterrass.

Delar av takterrassen, som en utskjutande balkong, är gjorda av en gammal behållare.

BALKONG: Balkongen på denna West Village-lägenhet i New York City är gjord av en gammal container. Foto: Foto: Paul Warchol

Foto: Foto: Med tillstånd av Cove Park

Foto: Foto: CG Architects

- Detta gjordes både för att det är arkitektoniskt intressant att dra fördel av något som detta för att skapa moderna hem och byggnader, men också för att det lägger till ett element av grönt tänkande i samband med återanvändning av material och system.

Hemlig behållare

Houston, Texas.

Syftet med arkitekterna bakom Robertston Design i Houston, Texas var att få detta hem för att känna om någon hemtrevliga hotell - trots att "huset" är byggt helt i fyra gamla transportbehållare som sätts ihop.

- Att bygga med transportbehållare är lite som att bygga med Lego, förklarar arkitekten Christopher Robertson på Robertston Design att utforma webbplatsen Inhabitat.

- Du har vissa begränsningar, men de kan ordnas på många olika sätt.

Användning av behållare för att bygga hus innebär att huset kommer till byggarbetsplatsen som en byggsats där allt ska monteras.

- All redan den första dagen var alla behållare på plats, förklarar Robertson.

HOME MEXICO: Detta mysiga familjehem består av fyra behållare som monteras. Foto: Foto: Jack Thompson

- och efter bara några veckor, de olika strukturerna svetsas samman och gjorde tight och redo för inredningsarbete ska börja.

Containerrum

Texas.

- Vår kund ville experimentera med hjälp av containrar, förklarar Siboney Diaz Sanchez vid arkitektbyrån Poteet Arkitekter i Texas, som är känd för sin användning av återvunnet material för att bygga bostäder.

Lösningen blev ett pensionat bredvid kundens eget hem, helt gjord av en gammal behållare.

Det färdiga projektet fungerar som ett pensionat och är utrustat med ett sovrum, dusch, toalett och en skräddarsydd rostfri handfat. De stora skjutdörrarna i glas och stål öppnar hela en vägg upp till trädgården och omgivningen.

Arkitekterna betonade hållbara strategier när de byggde behållarhuset.

"Att använda en behållare är ett miljövänligt grepp i sig," förklarar Sanchez.

Det plantade taket ovanför behållaren skapar en kylskuggningseffekt och ett luftsystem. Interiören består av miljövänlig bambuplywood, som är lika lämplig för både golv och väggar.

GUEST HOUSE: Detta vackra pensionat är gjord av en gammal container. Foto: PHOTO: Chris Cooper

TRENDY: Det är inte svårt att förstå att gästerna är välkomna att stanna i det här fina pensionatet. Foto: PHOTO: Chris Cooper

Vattnet från diskbänken och duschen används för att bevattna på taket och i trädgården, och toaletten är en biodo.

ADVERT

Mest populära