All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Rätt verktyg betalar

bra verktyg gör arbetet lättare och har stor betydelse för det slutliga resultatet, både utseende och liv vad som görs. Manliga verktyg finns i många prisklasser, och tumregeln är att du får vad du betalar för.

Med en bra pensel eller rulle sparar du mycket tid. De absorberar mycket färg och sparar mycket doppning. De lämnar inte byst eller skratt, och färgskiktet blir jämnt och fint utan att droppa. Med dålig utrustning kan snabbt få både för mycket och för lite färg i samma område, eftersom borst eller rull fördelar måla ojämnt. Spel och spill ökar, och jobbet är mer som blodsocker än en trevlig träning.

Tvätta med kvast

till den viktiga rengöringsjobb behövs en bra tvätt borste med styva borst och en förlängning axel. Dieters har två typer av fibrer för extra bra resultat: de styva borst längs kanten skrubba ren, medan naturliga fibrer i mitten håller fukten.

Skrapa och borsta

All lös färg och deadwood måste avlägsnas före målning eller färgning. Bra skrapverktyg är viktiga. Ju bättre verktyg, desto mindre styrka behövde! En rak färgskrapa med platt stålblad passar bra vid kanterna och med förlängningsaxlar ökar intervallet. De tvåhänderiga reporna med vinklad skaft ger bra överföring av kraft och mindre användning av ren muskelstyrka. Båda typerna har hammarhuvud för att sätta in naglar som har krypt något. Vinkelskrapan kan också användas för att dra ut naglar.

Stålborste med plana ståltrådar är försiktigt mot träet. Kan användas med både en och två händer och placeras på förlängningsaxeln.

måla med pensel

har en hel del hänt med borsten av penslar efter införandet av vattenburna färger. I spetsarna är bysten lätt uppdelad så att färgabsorptionen ökar och applikationen är jämn. Borstarna finns i flera storlekar; En smalare borste väger mindre fylld med färg, är lätt att hantera och garanterar ett jämnt applikationstryck över bredden. En bredare borste blir tyngre att arbeta med, men täcker en större yta och färgen går fortare.

Oval eller platt borste kan vara smaksmak. En oval pensel som tar upp mycket färg och form gör att du kan måla både bred och smal med samma verktyg. En vinklad skaft ger rätt applikationsvinkel mot substratet, samtidigt som den är försiktig mot handleden.

Borstar som bryts in i axeln eller räta borstar med ett borsthuvud som kan vridas gör det lättare att hålla rätt vinkel mot substratet. Färgborstarna är konstruerade för att placeras på förlängningsaxeln. En inbyggd krok eller hål för krok på axeln gör att borsten kan hängas på färgpannan.

Lång borste bra att ha

En platt borste med lång vinklad axel är bra att ha för återförsäljare. Den kommer under takrännor och i hörn och används för applicering av färg i övergången mellan plaggets övre och nedre ändar.

Borstar som bryts in i axeln eller räta borstar med ett borsthuvud som kan vridas gör det lättare att hålla rätt vinkel mot substratet. Färgborstarna är konstruerade för att placeras på förlängningsaxeln. En inbyggd krok eller hål för krok på axeln gör att borsten kan hängas på färgpannan.

Hane med rulle

Rulle kan användas för priming, färgning, däck och färg, samt för användning av terrasser och olja. Med förlängningsaxeln blir färgrullen extra effektiv. Kombinera den med en platt borste som används som anfallare och vid applicering av färg i övergången mellan panelkorten. Ett viktigt tillbehör är en färghink som är bra och stabil och kan hängas på en krok på stegen. Spåren i färghinken fördelar färgen bortom valsen för en mjukare applikation.

För terrassebok och olja finns en speciell rulle med egen låsningsmekanism. Efter att borsten eller oljan har applicerats låses valsen och dras som en förskjutning över bordsskivorna och tar över överflödig olja / tonhöjd. På så sätt undviks för mycket spel.

Special för fönster

Arbetet görs bäst med penslar där bysten är skuren så att den är lätt att nå i hörn och genom krypning. Penslarna har mjuk byst som tar upp mycket färg och förhindrar ränder i färgen.

Extender shaft

Effektiv: Med förlängningsaxel sparar du både tid och undviker styv nacke och ömma axlar.

ADVERT

Mest populära