All egendom: trädgård, kök, inredning >> Innan Du Börjar

Rätt start på renoveringen

Avsikten att renovera är väl att få ett bra resultat, som kan ge dig en bra upplevelse i rummen efteråt. Men en renovering kan vara enervering. Ofta blir hela processen stressig, helt enkelt inte hur du tänkte. Arbetet visar sig vara mer omfattande, dyrare och tar längre tid än du hade tänkt dig. Dessutom, om du har dumpat lite seriös "hantverkare", gör den processen inte mer förutsägbar. Kom ihåg att det finns en skillnad mellan att kalla "hantverkare" och vara den.

Här går vi djupare in i dessa teman:

Konsten förutses. Det gör du i större utsträckning med bra planering. Först av allt är det viktigt att ha en bra överblick över tillståndet som det är innan du börjar. Skapa en skickrapport som beskriver situationen i rummen som ska rengöras. Tänk på annat än målning och tapeter arbete. Om du ändra färger, kan det vara så att du bör göra något åt ​​belysning, och det kan vara klokt att lägga ett rör till elektriska ledningar i väggen innan det blir tapetserade. Och vad sägs om textilier och golv?

För att se till att hantverkare kommer i rätt ordning, är det mycket pengar att spara. Kanske behöver du både golvkvarnar, snickare och plattor samt målare och bakgrundsbilder / golvplaner.

Först måste du skapa en statsrapport. Därefter gör du en beskrivning av det arbete som ska utföras. Du skickar både statsrapporten och beskrivningen av de företag du vill erbjuda. Detta säkerställer att de uppskattar detsamma, vilket gör det enkelt för dig att jämföra. Få värde från två till tre seriösa företag. Det är ganska sannolikt att en hantverkare med championsbrev och medlemskap i en branschorganisation är allvarligare än andra leverantörer.

När du väl valt en hantverkare, skriv ett skriftligt avtal om pris och vad du ska göra. Och inte minst - när arbetet ska ske. Beslut som fattas efter det att arbetet har börjat eller beslut som inte tas i tid har en sorglig tendens att förlänga och fördjupa arbetet.

Att göra ett bra jobb förbättrar möjligheterna att få resultat i linje med dina förväntningar. Kanske är planeringen så omfattande att du bör köpa hjälp av en inredningsarkitekt eller mästare. Denna kostnad kan spara dig många gånger innan renoveringen har slutförts.

ADVERT

Mest populära