All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Läkemedelsskåpets lämpliga placering

Är du en av de många som har medicinska skåpet i badrummet? Då bör du överväga att hitta en ny plats för den. Badrummet är ett av de minst lämpliga rummen i huset för läkemedel.

En annan olycklig plats att få medicinska skåpet är i köket. Det finns idag köksskåp där du kan ha låsbara skåp avsedda för mediciner eller tvättmedel. Om du har små barn i ditt hus, rekommenderas att låsa ut klor och andra potentiellt farliga ämnen i ett sådant skåp, men mediciner hör inte där.

Undvik fukt och värme

Anledningen till att badrum och kök inte är lämpliga för medicinskåp är att läkemedel inte ska lagras så att de utsätts för fukt eller hög temperatur.

Starkt solljus bör också vara så illa. Därför bör du undvika att hänga medicinska skåpet på ett ställe där solen kommer att lysa genom ett fönster och dra i garderoben.

Mycket att hålla reda på? Ta hand om läkemedlen.

Torka och bäst vid rumstemperatur

Som tumregel ska läkemedel förvaras torrt och vid rumstemperatur, men det finns undantag. Till exempel bör vissa läkemedel förvaras i kylskåp. Läs alltid förpackningen om hur man behåller varje medicin.

Bra placering

Så var ligger medicinskåpet bra? Ett bra alternativ är sovrummet. Det har vanligtvis en stadig temperatur och är också bortom syn hos barn.

Läs också:

Hur ofta byter du handdukar?

Hur ofta byter du verkligen handduken? Förmodligen inte tillräckligt ofta, säger rengöringsexpert.

Ett annat alternativ är att hänga det i korridoren så högt att barn inte får fat i garderoben. Men kom ihåg att barn är både nyfiken och klättrare. Se till att medicinskåpet är låst, även om du tror att barnen inte klarar det.

Fler tips

* Medicin är inte evig. Kontrollera hållbarheten ibland.

* Håll reda på det och du kommer snart få reda på när olyckan är ute.

* Läkemedel som du inte längre använder eller har gått ut på datum ska levereras till apoteket.

* Förvara läkemedlen i originalförpackningen, för att undvika förvirring om flera läkemedel ser ut som liknar.

ADVERT

Mest populära