All egendom: trädgård, kök, inredning >> Innan Du Börjar

Korrekt målning

Mycket av hemligheten ligger i tillräckligt med färg och bra verktyg.

Många färger

Först och främst är det viktigt att vara generös med färgen och tarnera inte den sista resten av rullen. Den bör vara mättad väl med färg och doppas ofta igen.

- Många gör misstaget att trycka valsen mot väggen när det börjar bli lite färg igen - det är helt fel. Man borde använda samma tryck hela tiden. Om det börjar bli tung färg, är det dags att dyka igen ", berättade Jostein Brekka Jordan.

En färgrulle är ett måste för att fördela färgen jämnt över rullen.

Många rockar

En färglack är inte heller tillräckligt för att få ett konsekvent resultat. Väggen som målas kan ofta suga färg lite ojämn, vilket resulterar i att de första områdena blir något avskärmade. En ny gips bör alltid ha minst två lackfärger på golvet. Hur många kappor som behövs på din din vägg ser du senare - men det är bättre att ta ett mynt för mycket än en för lite.

Kors eller en riktning?

Vilket sätt du tar rollen är också något att tänka på. I den första eller den första sträckan spelar den inte så stor roll, men i sista stroke bör man ta hand om att hålla rullen i en riktning och saxa den upp och ner.

- I själva verket i det första området kan det vara fördelaktigt att bära rullen lite tvärs för att få den mättade väggen ordentligt. Men på topplinjen är det viktigt att rullen går på samma sätt för att få en jämn yta, säger Ivar Viken på Tools Wholesale Bergen.

Han rekommenderar också att du jobbar så snabbt som möjligt, särskilt på den sista pälsen, för att undvika att få fogar eftersom färgen torkar så småningom.

Korrekt rulle och axel

Även om rullarna kan verka rakt ut, är det stor skillnad, och det är viktigt att använda en rulle som är anpassad till substratet som ska målas. Du kanske vill fråga hos återförsäljaren innan du köper. Om rullen är för grov kan resultatet snabbt struktureras något.

Kom ihåg förlängningsaxeln!

En sista tips för att få en jämn färgfilm är förlängningsaxeln. De långa axlarna är inte bara användbara för att lindra axlar och armar, men har också en funktion i förhållande till applikationen.

- På så sätt kan du stå en halv meter från väggen och arbeta med större rörelser som ger en mjukare applikation, avslutar Brekka.

ADVERT

Mest populära