All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Rätt färg ger harmoni och identitet

Color Sammansättning av fasader kräver kontemplation. Här finns många överväganden som måste vidtas: arkitektur, de närliggande husen ser ut och färger, till uppkomsten av vegetation samt ägarnas personlighet och mycket mer.

Harmony i en stadsdel eller i ett landskap kan lätt störas om ett enda hölje är väsentligt skild från sin omgivning. Men hur gör de bra färgval?

Vi ger här 12 bra tips för att välja färg för hela huset: beklädnad, fönster, dörrar, lister och fönster dressing.

1. Skapa stora oppstrøksprøver

Köp ett par lådor utomhus färg, måla två lager direkt på fasaden eller lös beklädnad av samma typ. Studera färgerna vid olika tider på dagen, i solsken och i skugga, innan du bestämmer dig.

2. Använd rutor

färgtillverkare plockar ut färger de tycker fungerar norska huset och under norska förhållanden. De flesta färgkartor ger också förslag på färgfärger.

3. Titta på grannhusen

Längtar du efter grannarna, behöver du inte ta i sina hus. I tätorter, men grannen titta ditt hus oftare än du, och det är viktigt att en färg inte vända andra till döds. Välj färg med liknande ljus / mörker kontrast, ton-i-ton färg eller nyans liknande färger.

4. Tänk på plats

beläget hus omgivet av skog kommer nedsmutsning att visas snabbare på de ljusa fasader. Är huset intill en trafikerad väg, verkar det föroreningar och trafikdamm bra på ljusa färgade väggar. När grann hus är nära i, är viktigt för harmoni likheten mellan svarta eller nyans.

5. Lätta förändringar med säsongen

Under sommaren huset kommer att se helt annorlunda ut än i det blå och kall vinter ljus. Faktorer som om du bor norr eller söder om landet, på snöiga eller dålig snö plats eller om du har många mulna dagar, spelar en roll i hur framgångsrik färgsättning är.

6. Låt dörr färgskärm väg

Att måla på ytterdörren är en relativt liten jobb där du ofta kan vara lite mer djärv i färgsättning. Genom att sätta färg på dörren gör det lätt att hitta rätt sätt.

7. I detalj

Du kan enkelt ändra karaktären på huset genom att måla detaljerna (Hoopla), såsom lister, hörnbord, vattenbräda och dekorationer. Använd samma färg som klädseln annars kamouflerade hoopla, medan de accentueras av kontrasten mellan ljus / mörker eller färgkontrast. Hus med många detaljer tål ofta fler stänkfärger. Låt gärna bin färgen går igen på utemöbler, trädgård staket, blomlådor, markiser och liknande.

8. Gluggen alternativ för

på avstånd, kan fönstren ser ut svarta hål i fasaden. Med en vit ram markeras de och ser större ut.Hanar trösklar, stile och alla pinnar på andra sidan samma färg som fasad, titta på fönstren mindre. Träet som träffar fönstren ska ha samma färg som den andra strålkastaren.

9. Glöm inte väggen!

Huset är inte målat innan grundmurgen har blivit färdig. Men välj en annan färg för grundväggen än till huset! Hela vita markmurar markerar mycket bra och kan snabbt se för ljusa medan en mörkare markmur kan ge huset en bra jordning.

10. Begränsa antalet färger

fasader, stiftelser, bin, fönster och ytterdörren kan mycket väl ha var sin egen färg. Men kom ihåg att omgivningen också har färg så färgpalett blir inte för stor. Ta upp färgen på fläcken i staketet och i blomlåda vid ytterdörren. Välj en färg på markiser och paraplyer som redan finns på huset, och så vidare.

11. Vädret var vit

Vit är inte en neutral husfärg. Eftersom vitt reflekterar ljus mycket bra, arkitektur och detaljer markeras med hjälp av ljus och skugga. Dämpade toner av vitt, med detaljerade färger brutit med svart, kommer att inrymma bättre att glida in i omgivningen.

12. Studera stil:

Trähus, tegelhus, timmerhus och flerbostadshus färg som på olika sätt olika platser och vid olika tidpunkter, och genom att studera husets teckenformatet, kan man ta reda på hur vi har traditionellt färguppsättning liknande fasader. Det rekommenderas att inte vara en slav till mode när man väljer fasadfärg, antingen ta en resa där du bor och studerar färgerna på hus från samma tidsperiod för att räkna ut vad som ser bra och inte.

ADVERT

Mest populära